Se Conrad Myrland slakte Odd Karsten Tveits bok om Trygve Lie

Myrland påpeker en rekke feil, mangler og usannheter.

Skjermdump av Odd Karsten Tveit på NRK-programmet Aktuelt onsdag 30. september 2015.
Skjermdump av Odd Karsten Tveit på NRK-programmet Aktuelt onsdag 30. september 2015.

I en nesten 50 minutter lang direktesending på Facebook og andre sosiale medier pratet MIFFs daglige leder Conrad Myrland om boken som Odd Karstein Tveit har skrevet om FNs tidligere generalsekretær Trygve Lie.

Mye av innholdet i boken handler om opprettelsen av staten Israel. Myrland slakter boken og påpeker en rekke feil og mangler. Sendingen ser du her:

Myrland er ikke den eneste som slakter boken. Den har også blitt kritisert av flere bokanmeldere. Alf R. Jacobsen, som tidligere var redaktør i Brennpunkt på NRK, mener Tveit fører leserne bak lyset. Han skriver dette om boken:

«Det historiske faktum er at jødene var nazismens dødsfiende. Derimot sluttet en bred arabisk-muslimsk bevegelse seg til Hitler med et felles, brutalt mål: jødene skulle utryddes. Ikke et ord om dette står i Tveits bok, som i vesentlig grad dreier seg om jødene og staten Israels etablering. Han har ikke en gang fått med seg at etterretningssjefen i Sonderkommando Egypt, SS-major Franz Hoth, endte krigen som Gestapo-sjef i Stavanger, hans egen hjemby. Det er pinlig, og det reiser et viktig og potensielt eksplosivt spørsmål: har Tveit vært like ensidig i utvalget av fakta i sine mange år som NRK-korrespondent i Midtøsten? Har Dagsrevyen virkelig gitt det norske folk et balansert og sannferdig bilde av konflikten i Palestina?».

Forrige artikkelIsrael bidro til å redde livet til PA-president Mahmoud Abbas
Neste artikkelBoikottfiasko! – Norge kjøpte mer fra Israel i 2018
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.