Se Conrad Myrland slakte Odd Karsten Tveits bok om Trygve Lie

Myrland påpeker en rekke feil, mangler og usannheter.
Skjermdump av Odd Karsten Tveit på NRK-programmet Aktuelt onsdag 30. september 2015.
Skjermdump av Odd Karsten Tveit på NRK-programmet Aktuelt onsdag 30. september 2015.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I en nesten 50 minutter lang direktesending på Facebook og andre sosiale medier pratet MIFFs daglige leder Conrad Myrland om boken som Odd Karstein Tveit har skrevet om FNs tidligere generalsekretær Trygve Lie.

Mye av innholdet i boken handler om opprettelsen av staten Israel. Myrland slakter boken og påpeker en rekke feil og mangler. Sendingen ser du her:

Myrland er ikke den eneste som slakter boken. Den har også blitt kritisert av flere bokanmeldere. Alf R. Jacobsen, som tidligere var redaktør i Brennpunkt på NRK, mener Tveit fører leserne bak lyset. Han skriver dette om boken:

«Det historiske faktum er at jødene var nazismens dødsfiende. Derimot sluttet en bred arabisk-muslimsk bevegelse seg til Hitler med et felles, brutalt mål: jødene skulle utryddes. Ikke et ord om dette står i Tveits bok, som i vesentlig grad dreier seg om jødene og staten Israels etablering. Han har ikke en gang fått med seg at etterretningssjefen i Sonderkommando Egypt, SS-major Franz Hoth, endte krigen som Gestapo-sjef i Stavanger, hans egen hjemby. Det er pinlig, og det reiser et viktig og potensielt eksplosivt spørsmål: har Tveit vært like ensidig i utvalget av fakta i sine mange år som NRK-korrespondent i Midtøsten? Har Dagsrevyen virkelig gitt det norske folk et balansert og sannferdig bilde av konflikten i Palestina?».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise