MIFF lot Maayan og Guy fra Israel tale til over tre hundre ungdommer

Nesten 30 ungdom fra hele landet deltok på MIFF Kristiansands ungdomshelg.

Maayan Kishon og Guy Levinson. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Maayan Kishon og Guy Levinson. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I forrige uke fortalte Maayan Kishon (23) og Guy Levinson (25) om hvordan det er å være ung i Israel til over tre hundre norske ungdom (og noen flere hundre voksne). Sammen med MIFFs organisasjonssekretær Kjetil Ravn Hansen var de på besøk i fire av MIFFs lokalforeninger (Stavanger, Ålesund, Bergen, Haugesund) en ungdomsskole og en videregående skole på Sunnmøre og en videregående skole på Jæren. Til sammen talte de israelske ungdommene til nærmere tre hundre elever.

Sist helg holdt Maayan og Guy også flere foredrag på MIFF Kristiansands ungdomshelg. Her deltok nærmere 30 unge MIFF-medlemmer fra hele landet, i tillegg til en dansk ungdom som kom via MIFF Danmark.

Det var femte gang MIFF arrangerte en ungdomskonferanse. Også denne gang kom de israelske ungdommene fra organisasjonen StandWithUs.

– Tanken bak konferansen er at den skal være en arena for opplæring og sosialt samvær. Teori og oppdateringer på den aktuelle situasjonen er viktig, men det er også svært viktig at unge Israelvenner og MIFFere møtes og inspirerer hverandre, sier Kjetil Ravn Hansen, som har ansvaret for MIFFs ungdomsarbeid.

Daglig leder Conrad Myrland holdt tre foredrag for ungdommene. Han snakket om det falske bildet av Israel i Norge og hva MIFF gjør for å korrigere. Han fortalte også den for mange ukjente historien om hvordan jødene ble presset ut fra arabiske og muslimske land.

– Maayan og Guy delte sine svært interessante personlige historier, med familiebakgrunn fra både Europa (Holocaust) og arabiske land som Egypt og Irak. I tillegg holdt de foredrag med grunnleggende fakta om historien og landet og en gjennomgang av boikottbevegelsen, forteller Ravn Hansen.

Siste dag fortalte Kjetil Ravn Hansen deltakerne om hvordan de anti-israelske og anti-jødiske opptøyene i Oslo i 2009 førte til hans engasjement i MIFF. Lørdag var ungdommene også på omvisning i Arkivet, et freds- og menneskerettighetssenter i Kristiansand.

Også i år var ungdomskonferansen sponset av MIFF Kristiansand.

Deltakerne på MIFF Kristiansands ungdomshelg i februar 2019. (Foto: MIFF)
Deltakerne på MIFF Kristiansands ungdomshelg i februar 2019. (Foto: MIFF)
Guy Levinson forteller til norske skoleelever hvordan det er å være ung i Israel. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Guy Levinson forteller til norske skoleelever hvordan det er å være ung i Israel. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Forrige artikkelAdvarer Iran: – Angriper dere Israel blir dette det siste jubileet dere har
Neste artikkelEn nysgjerrig podkaster i to timers samtale med Conrad Myrland
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.