Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFF lot Maayan og Guy fra Israel tale til over tre hundre ungdommer

Maayan Kishon og Guy Levinson. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Maayan Kishon og Guy Levinson. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Nesten 30 ungdom fra hele landet deltok på MIFF Kristiansands ungdomshelg.

I forrige uke fortalte Maayan Kishon (23) og Guy Levinson (25) om hvordan det er å være ung i Israel til over tre hundre norske ungdom (og noen flere hundre voksne). Sammen med MIFFs organisasjonssekretær Kjetil Ravn Hansen var de på besøk i fire av MIFFs lokalforeninger (Stavanger, Ålesund, Bergen, Haugesund) en ungdomsskole og en videregående skole på Sunnmøre og en videregående skole på Jæren. Til sammen talte de israelske ungdommene til nærmere tre hundre elever.

Sist helg holdt Maayan og Guy også flere foredrag på MIFF Kristiansands ungdomshelg. Her deltok nærmere 30 unge MIFF-medlemmer fra hele landet, i tillegg til en dansk ungdom som kom via MIFF Danmark.

Det var femte gang MIFF arrangerte en ungdomskonferanse. Også denne gang kom de israelske ungdommene fra organisasjonen StandWithUs.

– Tanken bak konferansen er at den skal være en arena for opplæring og sosialt samvær. Teori og oppdateringer på den aktuelle situasjonen er viktig, men det er også svært viktig at unge Israelvenner og MIFFere møtes og inspirerer hverandre, sier Kjetil Ravn Hansen, som har ansvaret for MIFFs ungdomsarbeid.

Daglig leder Conrad Myrland holdt tre foredrag for ungdommene. Han snakket om det falske bildet av Israel i Norge og hva MIFF gjør for å korrigere. Han fortalte også den for mange ukjente historien om hvordan jødene ble presset ut fra arabiske og muslimske land.

– Maayan og Guy delte sine svært interessante personlige historier, med familiebakgrunn fra både Europa (Holocaust) og arabiske land som Egypt og Irak. I tillegg holdt de foredrag med grunnleggende fakta om historien og landet og en gjennomgang av boikottbevegelsen, forteller Ravn Hansen.

Siste dag fortalte Kjetil Ravn Hansen deltakerne om hvordan de anti-israelske og anti-jødiske opptøyene i Oslo i 2009 førte til hans engasjement i MIFF. Lørdag var ungdommene også på omvisning i Arkivet, et freds- og menneskerettighetssenter i Kristiansand.

Også i år var ungdomskonferansen sponset av MIFF Kristiansand.

Deltakerne på MIFF Kristiansands ungdomshelg i februar 2019. (Foto: MIFF)
Deltakerne på MIFF Kristiansands ungdomshelg i februar 2019. (Foto: MIFF)
Guy Levinson forteller til norske skoleelever hvordan det er å være ung i Israel. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Guy Levinson forteller til norske skoleelever hvordan det er å være ung i Israel. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart