Islendinger vender ryggen til haterne og dobler medlemstallet i MIFF

Du kan også skrive under på en internasjonal protestaksjon.

For en hån mot palestinere som ønsker fred, frihet og demokrati at islandske "hatere" dingler deres nasjonale symbol foran noen hundre millioner tv-seere. (Skjermdump NRK)

Det islandske bandet Hatari (Haterne) avsluttet sitt bidrag i Eurovision med å bryte konkurransens regler. Der slås det klart fast at Eurovision er et «ikke-politisk arrangement» og alle land har ansvar for å sikre at Eurovision «ikke i noe tilfelle blir politisert og/ eller instrumentalisert». Islands delegasjon skulle sikret at «ingen organisasjon, institusjon, politisk sak eller annen sak, firma, merkevare, produkt eller tjeneste blir promotert». Reglene gir det inn med teskje: «Ingen tekster, taler, handlinger av en politisk, kommersiell eller lignende natur skal tillates under Eurovision.»

Det var for vanskelig for haterne å forstå, og tydeligvis også for vanskelig for delegasjonslederne til Ríkisútvarpið (RÚV), Islands motsvar til NRK. Bandmedlemmene viftet med Palestina-banner da de mottok sine publikumspoeng.

MIFF startet heldigvis arbeid på Island i mars, både med nettside og Facebook-side. I dag har en av MIFFs ledere på Island, Ívar Jóhann Halldórsson, sendt en protest mot RÚV som vil bli publisert i Islands største nettavis.

– Til tross for mine advarsler valgte RÚV å sende den politiske musikkbomben Hatari til Israel, skriver Halldórsson. Ifølge reglene kan politisk misbruk av Eurovision føre til diskvalifisering. Det er allerede samlet over 23.000 underskrifter i en internasjonal kampanje for å få Island diskvalifisert for regelbruddet.

Det er ikke bare Halldórsson som reagerer. I løpet av det siste døgnet har MIFFs medlemstall på sagaøya blitt doblet. Dermed har MIFF fått større andel medlemmer av befolkningen på Island i løpet av to måneder enn vi har fått i andel av befolkningen i Danmark etter ett år.

Hatet mot Israel er det samme både i Island, Danmark og Norge. Vi ber deg stå opp i protest mot alle dem som vil ødelegge verdens eneste jødiske stat og melde deg inn i MIFF nå!

Forrige artikkel– PA kan betale for helsetjenester, men prioriterer å betale terrorister
Neste artikkelDanske partier har svart MIFF før Folketingsvalget
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.