– Vi er det eneste landet i FN som trues med utslettelse

Israels ambassadør Alon Roth åpnet MIFFs Israel-konferanse 2019.

Ambassadør Alon Roth talte på MIFFs Israel-konferanse i Kristiansand 31. mai. (Foto: Bjarte Bjellås)

Israels ambassadør Alon Roth var den første taleren på MIFFs Israel-konferanse i Kristiansand fredag kveld. Roth startet med å snakke om de siste dagers hendelser i israelsk politikk. Onsdag kveld ble det klart at Benjamin Netanyahu ikke klarte å danne regjering og at det blir nyvalg.

– Dette er hvordan demokratiet fungerer. Dette ser du ikke noe annet sted i et trøblete Midtøsten, fortalte Roth til en fullsatt sal på Scandic Hotel.

Videre snakket han om at det er viktig å vise hva dagens Israel står for – demokrati, pressefrihet og ytringsfrihet – noe som ikke ofte kommer frem.

– Det er viktig å vise folk hva Israel er i dag. Dette er dagens Israel.

Ambassadøren snakket også om truslene fra den islamske republikken Iran.

– Det er lett å kritisere Israel, men mange glemmer hva slags nabolag vi bor i. Vi er det eneste landet i FN som som blir truet av et annet land – av Iran. De truer med å utslette oss fra kartet. Dette er realiteten som Israel lever i. Folk glemmer dette, sa Roth.

Til slutt kom ambassadøren med en oppfordring om å reise til Israel.

– Dere har et flott flyselskap som heter Norwegian. Bruk det. Fly til Tel Aviv. Ta med deg et familiemedlem, en venn eller en nabo. Vis dem Israel gjennom dine øyner, avsluttet Roth.

MIFFs Israel-konferanse foregår hele helgen på Scandic Hotel Sørlandsparken i Kristiansand.

Forrige artikkelTo knivstukket i terrorangrep i Jerusalem
Neste artikkelTok et oppgjør med Odd Karsten Tveit
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.