– Vi er det eneste landet i FN som trues med utslettelse

Israels ambassadør Alon Roth åpnet MIFFs Israel-konferanse 2019.
Ambassadør Alon Roth taler på MIFFs Israelkonferanse i Kristiansand 2020. (Foto: Bjarte Bjellås)

Israels ambassadør Alon Roth var den første taleren på MIFFs Israel-konferanse i Kristiansand fredag kveld. Roth startet med å snakke om de siste dagers hendelser i israelsk politikk. Onsdag kveld ble det klart at Benjamin Netanyahu ikke klarte å danne regjering og at det blir nyvalg.

– Dette er hvordan demokratiet fungerer. Dette ser du ikke noe annet sted i et trøblete Midtøsten, fortalte Roth til en fullsatt sal på Scandic Hotel.

Videre snakket han om at det er viktig å vise hva dagens Israel står for – demokrati, pressefrihet og ytringsfrihet – noe som ikke ofte kommer frem.

– Det er viktig å vise folk hva Israel er i dag. Dette er dagens Israel.

Ambassadøren snakket også om truslene fra den islamske republikken Iran.

– Det er lett å kritisere Israel, men mange glemmer hva slags nabolag vi bor i. Vi er det eneste landet i FN som som blir truet av et annet land – av Iran. De truer med å utslette oss fra kartet. Dette er realiteten som Israel lever i. Folk glemmer dette, sa Roth.

Til slutt kom ambassadøren med en oppfordring om å reise til Israel.

– Dere har et flott flyselskap som heter Norwegian. Bruk det. Fly til Tel Aviv. Ta med deg et familiemedlem, en venn eller en nabo. Vis dem Israel gjennom dine øyner, avsluttet Roth.

MIFFs Israel-konferanse foregår hele helgen på Scandic Hotel Sørlandsparken i Kristiansand.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise