De kriminelle vandalene er tilbake i norske butikker – se tre ting du kan gjøre for å stanse dem

Ikke vær likegyldig!

En SV-politiker i Bergen, 4. kandidat ved kommunevalget høsten 2019, har lastet opp dette bildet på sin Facebook-profil fredag 14. juni. (Skjermdump fra Facebook)

I juni 2019 har vandaler fra Palestinakomiteen gjort hærverk på israelske varer i norske dagligvarebutikker. Aksjonen er profilert på organisasjonens egen nettside. I Bergen har en SV-politiker oppmuntret til å delta i aksjonen. Palestinakomiteen opplyser selv at de vil «klistre ‘Boikott Israel’-klistremerker på et synlig sted – på prisetikettene eller på vareeskene». Lignende vandalisering av produkter er tidligere blitt bøtlagt, men da MIFF anmeldte en tilsvarende butikkaksjon i 2018 ble saken «henlagt på grunn av manglende kapasitet».

Du kan gjøre tre gode tiltak for å motvirke Palestinakomiteens aksjon:

1. Kjøp ekstra mye israelske frukt og grønnsaker. Se spesielt etter gulrøtter, avokado, poteter, grapefrukt, paprika og dadler.

2. Skriv ut brev og gi det til dine lokale butikksjefer (PDF, 1 A4-side)

3. Skriv ut politianmeldelse og lever det på ditt lokale politikontor (PDF, 2 A4-sider)

Hvis politiet mottar mange anmeldelser i flere politidistrikter vil de forhåpentlig kunne finne nok kapasitet til å straffeforfølge saken.

Forrige artikkelIsraelere som sikrer mer vann til Gaza må beskyttes mot palestinske terrorister
Neste artikkelVil hjelpe israelske oppstartsbedrifter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.