MIFF kritiserer Kirkeuka i helsides annonse i Vårt Land

Se annonsen som MIFF rykket inn i Vårt Land fredag 20. september.

Toppen av MIFFs annonse i Vårt Land 20. september 2019.

Her er hovedteksten i annonsen med lenker til mer informasjon.

Vet du hva Den norske kirke gjør mot Israel?

Denne uken arrangeres Kirkeuka for fred i Palestina og Israel. Vi mener det fremstår som en uke som på urett vis sverter verdens eneste jødiske stat. I år gir flere kirker prekestolen til  Sama Anfous og presenterer henne som «en ung palestinsk stemme med håp om fred». Men i virkeligheten ser det ut for oss som Anfous hyller palestinske terrorister på sin blogg. Hun kjemper åpent for boikott av israelske varer. Såvidt vi har registrert, er de eneste israelske gjestene som de siste årene har blitt invitert, vært dem som motarbeider, fordømmer og boikotter sin egen stat. Stemmer som kan formidle vanlige israelske perspektiver er helt borte.

Den norske kirke ser ut til å få en ny ledende biskop som støtter palestinske flyktningers krav om «rett til å vende tilbake». Sett fra Israels side betyr dette slutten på verdens eneste jødiske stat. Olav Fykse Tveit har gjentatte ganger krevd at «Israels mur» blir revet – barrieren som beskytter israelere mot islamistisk og nasjonalistisk terror.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

I 2017 «advarte» Mellomkirkelig råd «mot en utvikling i Israel mot en ‘jødisk stat’».

Gjør kirken dette på dine vegne?


Så langt fra MIFFs annonse. Avisen Vårt Land lot Kirkens Nødhjelp, en av arrangørene av Kirkeuka, svare på MIFFs kritikk. Utenlandssjef Arne Næss-Holm avviser kritikken fra MIFF om at Kirkeuka gir et ubalansert bilde av konflikten.

– Jeg mener vi presenterer en realistisk framstilling av situasjonen slik den oppleves fra de palestinske kirkene og aktørene vi jobber med i Israel, Jerusalem og på Vestbredden, sier Næss-Holm til Vårt Land.

Og dermed bekrefter han MIFFs hovedkritikk. Hvordan situasjonen oppleves for vanlige israelere presenteres ikke.

Se mer informasjon om MIFF-møtene med den kristne palestineren Christy Anastas. Møterekken starter i neste uke.

Forrige artikkelNetanyahu har kontaktet Gantz for å etablere en bred samlingsregjering
Neste artikkel2000 spesialsoldater øvde på krig mot Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -