Nytt lokallag: MIFF Bjørnafjorden

Onsdag 18. september ble det etablert et nytt lokallag i Med Israel for fred.
Hallgrim Berg, sekretær i MIFF Hallingdal, var en av hovedtalerne på stiftelsesmøtet til MIFF Bjørnafjorden. (Foto: Thorstein Skårnes)

Onsdag 18 september inviterte MIFF til åpent møte med foredrag av Hallgrim Berg, tidligere stortingsrepresentant for Høyre, og Jens Jorde, leder for MIFF Hallingdal, i sentrum av Os.

Etter foredragene ble et interimstyre for MIFF Bjørnafjorden etablert bestående av Per Torgeir Nilsen, Jakob Enghaug og Thorstein Skårnes. Bjørnafjorden er en ny kommune i Vestland fylke som blir etablert 1. januar 2020 ved sammenslåing av kommunene Os og Fusa.

– Vi ønsker nå å jobbe aktivt for å etablere et velfungerende lokallag i Bjørnafjorden kommune, skriver det nye styret i lokallagets Facebook-gruppe. I gruppen har de allerede publisert lydopptak av foredragene til Berg og Jorde. Et større antall nye medlemmer av MIFF meldte seg også inn på møtet.

– MIFF Bjørnafjorden har fått inn flinke folk i ledelsen, og det ser bra ut for en ny lokalforening, sier Hallgrim Berg.

MIFF Bjørafjorden har allerede rukket å gjøre seg bemerket i lokalpressen. Os & Fusaposten har omtalt oppstarten, og de har også tatt inn et innlegg med kritikk av MIFF og Israel.  

– Berre ei oppløysing av Israel i si noverande form og oppretting av ein stat som ivaretek både den jødiske og palestinske befolkninga sine interesser kan føra til ei fredeleg og rettferdig løysing på konflikten, skriver Willy Kalsås, lederen for partiet Rødt i Kvinnherad.

Dermed bekrefter han behovet for et lokallag av MIFF i området bedre enn noen. De som avviser Israel som jødisk stat vil stå mye sterkere den dagen de arabiske statene i Nord-Afrika og Midtøsten har fungert bra som multireligiøse og multietniske stater over en lengre periode på noen tiår. Så lenge jødene ikke ser noen spor av at dette har fungert eller er på vei til å fungere, nekter de å bli med på noe prøveprosjekt som vil ta fra dem verdens eneste jødiske stat og skape arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

Jødene har vært en minoritet i arabiske land i over 1300 år. Erfaringene frister ikke til gjentakelse.

Jens Jorde. (Foto: Thorstein Skårnes)
Fra oppstartsmøtet i MIFF Bjørnafjorden. (Foto: Thorstein Skårnes)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelNetanyahu bedt om å danne regjering
Neste artikkelJihadister bygger raketter på Vestbredden
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise