– Jeg synes debatten er fordummende, ignorant og arrogant

Statsviteren Martin Blecher holdt foredrag om israelske bosetninger.
Den svensk-jødiske statsviteren Martin Blecher under sitt foredrag på MIFF Forum i Oslo. (Foto: Bjarte Bjellås)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Lørdag ettermiddag 2. november åpnet MIFF Forum 2019 på Scandic Solli i Oslo. I løpet av to dager blir det holdt en rekke spennende foredrag. Først ut var den svensk-jødiske statsviteren Martin Blecher. Han kom ut med boken «Israeli Settlements» i 2018 og snakket om bosetninger på Vestbredden.

– De israelske bosetningene og situasjonen på Vestbredden er ikke så sort-hvit som mange fremstiller det som. Dessverre virker ikke Israels kritikere å ville forstå problematikken, sa Blecher under foredraget sitt.

Han viste til at kritikerne stadig anklager Israel for brudd på artikkel 49 i Genevekonvensjonen, som forbyr tvangsflytting av befolkning til okkupert område. Han mener denne artikkelen verken er relevant eller har noen gang vært ment å gjelde for israelere som selv velger å bosette seg i området.

– I debatten hører man alltid om Israels brudd på artikkel 49, men Israel sier de har en historikk i området og at de ikke tvangsflytter mennesker. Dette er mennesker som flytter dit frivillig. Jeg synes denne debatten er blitt fordummende, ignorant og arrogant, sa han.

Videre pekte Blecher på at artikkel 49 ikke brukes mot noen andre land. Han viste blant annet til de tyrkiske bosetningene på Kypros.

– Det er ingen som bryr seg om de tyrkiske bosetningene på Kypros. Artikkel 49 er bare blitt brukt mot Israel – ikke mot noen andre, sa han.

Blecher skal også holde foredrag søndag om situasjonen på Vestbredden, med temaet Hvem eier Vestbredden i 2019 og hva skjer videre?

Her kan du se første del av hans foredrag:

Hvem eide landet og hvordan før 1948? Foredrag ved Martin Blecher

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Lørdag 2. november 2019

Her er andre del av foredraget hans:

Hvem eier Vestbredden i 2019 og hva skjer videre? Foredrag ved statsviter Martin Blecher

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Lørdag 2. november 2019

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise