Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Jeg synes debatten er fordummende, ignorant og arrogant

Den svensk-jødiske statsviteren Martin Blecher under sitt foredrag på MIFF Forum i Oslo. (Foto: Bjarte Bjellås)
Statsviteren Martin Blecher holdt foredrag om israelske bosetninger.

Lørdag ettermiddag 2. november åpnet MIFF Forum 2019 på Scandic Solli i Oslo. I løpet av to dager blir det holdt en rekke spennende foredrag. Først ut var den svensk-jødiske statsviteren Martin Blecher. Han kom ut med boken «Israeli Settlements» i 2018 og snakket om bosetninger på Vestbredden.

– De israelske bosetningene og situasjonen på Vestbredden er ikke så sort-hvit som mange fremstiller det som. Dessverre virker ikke Israels kritikere å ville forstå problematikken, sa Blecher under foredraget sitt.

Han viste til at kritikerne stadig anklager Israel for brudd på artikkel 49 i Genevekonvensjonen, som forbyr tvangsflytting av befolkning til okkupert område. Han mener denne artikkelen verken er relevant eller har noen gang vært ment å gjelde for israelere som selv velger å bosette seg i området.

– I debatten hører man alltid om Israels brudd på artikkel 49, men Israel sier de har en historikk i området og at de ikke tvangsflytter mennesker. Dette er mennesker som flytter dit frivillig. Jeg synes denne debatten er blitt fordummende, ignorant og arrogant, sa han.

Videre pekte Blecher på at artikkel 49 ikke brukes mot noen andre land. Han viste blant annet til de tyrkiske bosetningene på Kypros.

– Det er ingen som bryr seg om de tyrkiske bosetningene på Kypros. Artikkel 49 er bare blitt brukt mot Israel – ikke mot noen andre, sa han.

Blecher skal også holde foredrag søndag om situasjonen på Vestbredden, med temaet Hvem eier Vestbredden i 2019 og hva skjer videre?

Her kan du se første del av hans foredrag:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/1506108662862689/

Her er andre del av foredraget hans:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/461071491421734/

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart