– Ny og moderne teknologi er ikke det første du forbinder med Midtøsten

Jens Jorde holdt et inspirerende foredrag om israelsk teknologiutvikling.
Leder av MIFF Hallingdal, Jens Jorde, holdt foredrag om israelsk teknologiutvikling. (Foto: Bjarte Bjellås)

Jens Jorde, leder for MIFF Hallingdal, holdt et inspirerende foredrag om Israels fantastiske teknologiutvikling på MIFF Forum i Oslo. Jorde viste til at Israel er blitt et av de fremste landene i verden på teknologiutvikling.

– Det er et eventyr, for ikke å si et mirakel, det som har skjedd i Israel, sa Jorde, som viste til at det finnes tusenvis av oppstartsbedrifter i Israel. Det er kun Silicon Valley i USA som slår Tel Aviv på antall oppstartsbedrifter.

– Ny teknologi er ikke det første du tenker på når det kommer til Midtøsten – overhodet ikke. Israel er et knøttlite land hvor 50 til 60 prosent av arealet er ørken. Det er utrolig hva de har fått til, fortalte han videre.

Han tror årsaken til at Israel er så enorme på teknologiutvikling er at utdannelse står så sterkt i den jødiske og israelske kulturen.

– Det er heller ingen frykt for å mislykkes i landet. Og det er jo en fordel når du skal skape ny teknologi. Mens unge i Norge drømmer om å bli skistjerner drømmer unge israelere om å bli gründere, sa Jorde.

Han tror også den spente sikkerhetssituasjonen i Midtøsten spiller inn.

– Når du bor i et røft nabolag, så er du oppe til eksamen hver eneste dag. Det skjerper hjernen og gjør at du blir løsningsorientert, forklarte Jorde, som viste til at Israel hadde utviklet rakettskjoldet Iron Dome.

– Selv ikke stormakter som Russland og USA klarte å utvikle noe sånt.

Her kan du se hele foredraget til Jorde i opptak:

Israels teknologiske utvikling. Foredrag ved Jens Jorde, leder av MIFF Hallingdal.

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Lørdag 2. november 2019

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise