Bli med på minnemarkeringer for jødiske flyktninger i København, Oslo, Kristiansand og Bergen

99 prosent av jødene i arabiske land er jaget eller presset ut de siste 80 årene.

Forsideillustrasjonen til boken Fordrivelsen viser jødiske flyktninger fra Jemen.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I 2014 etablerte den israelske nasjonalforsamlingen Knesset 30. november som den offisielle minnedagen for jødiske flyktninger fra arabiske land og Iran. Før og etter at Israel ble gjenopprettet som en moderne jødisk stat i 1948, ble jødene i arabiske land utsatt for sterkt intensivert diskriminering og forfølgelse. På grunn av den nasjonalistiske og religiøse rasismen som jødene ble utsatt for, har antallet jøder i arabiske land gått ned fra nesten 1 million til under 5000 de siste åtti årene. Etter den islamske revolusjonen i Iran i 1979 har antallet jøder gått ned fra over 80.000 til under 10.000.

I Norge har MIFF og HJH gått sammen om å arrangere årlige minnemarkeringer i Oslo.

Lyn Julius. (Foto: Maurice Hoffman)
Lyn Julius. (Foto: Maurice Hoffman)

Mandag 18. november kl. 18 blir det minnemarkering i Litteraturhuset i Oslo. Det blir samtale mellom styremedlem i MIFF, Jan Benjamin Rødner, og forfatter Lyn Julius. Hun er aktuell med boken Fordrivelsen, som MIFF utga i høst.

Tirsdag 19. november kl. 19 holder Lyn Julius i MIFF Kristiansand.

Før de to møtene i Norge, har Lyn Julius rukket å holde foredrag for MIFF i Danmark. På møtet i København søndag 17. november kl. 13.30-15.30 deltar også Israels ambassadør Benny Dagan og folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (Socialdemokratiet).

Torsdag 21. november kl. 19 inviterer MIFF Bergen til filmvisning i auditoriet på Litteraturhuset i Bergen. Filmen Remember Baghdad gir et unikt innblikk i en historie som for mange er ukjent.

Den første helgen i november rykket MIFF inn en helsides annonse i ni av landets største aviser. Der satte vi også fokus på hvordan jødene er blitt fordrevet.

Høsten 2019 utga MIFF boken Fordrivelsen av Lyn Julius. Bestill boken ved å klikke her.

28. oktober ble historien til jødiske flyktninger også fortalt i MIFF Østfold, da Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, holdt foredrag.

Forrige artikkelMIFF på vei mot 12.000 medlemmer
Neste artikkelSjokk på årsdagen for Krystallnatten: Våknet til jødestjerne på postkassen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.