Bli med på minnemarkeringer for jødiske flyktninger i København, Oslo, Kristiansand og Bergen

99 prosent av jødene i arabiske land er jaget eller presset ut de siste 80 årene.
jødiske flyktninger
Forsideillustrasjonen til boken Fordrivelsen viser jødiske flyktninger fra Jemen.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I 2014 etablerte den israelske nasjonalforsamlingen Knesset 30. november som den offisielle minnedagen for jødiske flyktninger fra arabiske land og Iran. Før og etter at Israel ble gjenopprettet som en moderne jødisk stat i 1948, ble jødene i arabiske land utsatt for sterkt intensivert diskriminering og forfølgelse. På grunn av den nasjonalistiske og religiøse rasismen som jødene ble utsatt for, har antallet jøder i arabiske land gått ned fra nesten 1 million til under 5000 de siste åtti årene. Etter den islamske revolusjonen i Iran i 1979 har antallet jøder gått ned fra over 80.000 til under 10.000.

I Norge har MIFF og HJH gått sammen om å arrangere årlige minnemarkeringer i Oslo.

Lyn Julius. (Foto: Maurice Hoffman)
Lyn Julius. (Foto: Maurice Hoffman)

Mandag 18. november kl. 18 blir det minnemarkering i Litteraturhuset i Oslo. Det blir samtale mellom styremedlem i MIFF, Jan Benjamin Rødner, og forfatter Lyn Julius. Hun er aktuell med boken Fordrivelsen, som MIFF utga i høst.

Tirsdag 19. november kl. 19 holder Lyn Julius i MIFF Kristiansand.

Før de to møtene i Norge, har Lyn Julius rukket å holde foredrag for MIFF i Danmark. På møtet i København søndag 17. november kl. 13.30-15.30 deltar også Israels ambassadør Benny Dagan og folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (Socialdemokratiet).

Torsdag 21. november kl. 19 inviterer MIFF Bergen til filmvisning i auditoriet på Litteraturhuset i Bergen. Filmen Remember Baghdad gir et unikt innblikk i en historie som for mange er ukjent.

Den første helgen i november rykket MIFF inn en helsides annonse i ni av landets største aviser. Der satte vi også fokus på hvordan jødene er blitt fordrevet.

Høsten 2019 utga MIFF boken Fordrivelsen av Lyn Julius. Bestill boken ved å klikke her.

28. oktober ble historien til jødiske flyktninger også fortalt i MIFF Østfold, da Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, holdt foredrag.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelMIFF på vei mot 12.000 medlemmer
Neste artikkelSjokk på årsdagen for Krystallnatten: Våknet til jødestjerne på postkassen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise