Holder foredrag om Tempelplassen og Trumps plan på Israelkonferansen

Investor og pro-israelsk aktivist Samuel Solomon holder to foredrag på MIFFs Israelkonferanse.

Samuel H. Solomon. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

MIFFs årlige Israelkonferanse og landsmøtehelg arrangeres på hotell Scandic Stavanger Airport, like ved Stavanger Lufthavn Sola fra fredag 6. november til søndag 8. november 2020.

Samuel H. Solomon skal også holde to foredrag. Etter at han tok økonomi- og rabbinerutdannelse kan Solomon se tilbake på en lang karriere som investor, gründer og næringslivsleder. Han har også vært engasjert i en rekke pro-israelske kampanjer og bekjempelse av antisemittisme. Solomon har blant annet startet Hetz, et bindeledd for samarbeid mellom ulike pro-israelske organisasjoner, og Return O’ Israel, som knytter kristne og jøder sammen i støtte for jødisk suverenitet i hele landområdet Israel. Solomon gjorde aliyah fra USA til Israel i 2010. Både hans to barn og mange barnebarn bor i Israel.

Det første foredraget til Solomon blir fredag 22. mai. I anledning Jerusalem-dagen, som i år faller på denne datoen, blir temaet Tempelplassen i våre hender: Forstå Jerusalem i en 3000 år historisk kontekst. Det andre foredraget til Solomon har tittelen Muligheter og utfordringer med Trumps fredsplan. Her vil deltakerne på konferansen få høre perspektivet til en nasjonalreligiøs israeler på en fredskisse som åpner opp for en palestinsk stat.

To andre foredragsholdere til Israel-konferansen er også klar. I april er det hundre år siden San Remo-konferansen, hvor Storbritannia fikk mandat til å legge til rette for et jødisk hjemland i Palestina. Advokat Jan Benjamin Rødner, MIFFs første styreleder og nåværende styremedlem, skal holde foredrag om San Remo og folkeretten.

En representant for Israels ambassade deltar også, som vanlig på MIFFs Israelkonferanse, og snakker om den aktuelle situasjonen.

Forrige artikkelPå grunn av «venner» som Bondevik vil palestinerne kanskje aldri få sin egen stat
Neste artikkelSpedbarn skadet i rakettangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.