Nå er straks hele Norge dekket med gode ord om Israel

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, utenfor USAs ambassade i Jerusalem i juni 2018. (Foto: Privat)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, utenfor USAs ambassade i Jerusalem i juni 2018. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I neste uke avsluttes en stafett som tusenvis av MIFF-medlemmer og Israel-venner har deltatt i siden år 2010. År etter år har befolkningen i fylke etter fylke mottatt et spesialmagasin med israelernes beste argumenter. Det er med glede og stolthet Med Israel for fred (MIFF) avslutter den ti år lange aksjonen med utgivelsen i Finnmark nå i februar.

Sanne ord om Israel er det beste middel i kampen mot jødehat. I Norge blir det alltid latente jødehatet foret av løgnbilder og dobbeltstandard rettet mot verdens eneste jødiske stat. Hvor utbredt misforståelsene og konspirasjonsteoriene er, har vi fått klarlagt i meningsmålingen til HL-senteret fra 2017:

32 prosent av den norske befolkningen mener det stemmer helt eller nokså godt at «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig». 37 prosent sier det er «umulig å svare» på påstanden. Kun 31 prosent har kunnskap nok om dagens Midtøsten og/ eller andre verdenskrig til å ta avstand fra påstanden.

Under andre verdenskrig ble seks millioner jøder – to tredeler av Europas jødiske befolkning – utryddet i et industrielt massemord, massehenrettelser og dødsmarsjer. De siste hundre årene med konflikt mellom jøder og palestinere, over halvparten av dem under militær kontroll av israelske styrker, har den palestinske befolkningen økt med en faktor på ti (fra om lag 600.000 til over seks millioner). Det er altså en grusom løgn 3 av 10 nordmenn tror på, og 4 av 10 nordmenn ikke kan ta stilling til.

Bare 22 prosent tror «israelske ledere ønsker oppriktig å få til en løsning på konflikten». 21 prosent mener at «så lenge staten Israel finnes, kan det ikke bli fred». Tallene er det beste bevis på at tre generasjoners løgnpropaganda mot det norske folk har hatt sin effekt.

Løgnbildene av Israel er livsfarlig, spesielt for norske jøder. Hele 12 prosent av den generelle norske befolkningen sier trakassering og vold rettet mot jøder kan forsvares når en tenker på hvordan Israel behandler palestinerne. I den norske muslimske befolkningen er støtten 21 prosent.

Selv om de kjenner disse dystre tallene, fortsetter noen norske redaksjoner med sin urettferdige og uansvarlige dekning. Ta for eksempel NTBs artikkel 17. januar 2020. «Israel angrep Gazastripen for andre dag på rad,» meldte NTB i en overskrift.

Ser man på NTBs egen brødtekst, kommer det etter hvert fram at Israel ikke angrep Gazastripen blindt, men «bygninger som blir brukt av Hamas». Det fremkommer også at de israelske operasjonene onsdag kveld var svar på rakettangrep fra Gaza og de israelske operasjonene torsdag kveld var svar på at «ballonger med eksplosiver ble sendt over grensen til Israel tidligere på dagen».

NTBs overskrift kunne ha vært: Israel ble angrepet for andre dag på rad. Overskriften kunne også ha vært: Etter angrep fra Gaza, slo Israel tilbake mot Hamas-mål. Men nei, tradisjonen tro velger NTB de falske overskrifter.

I februar 2019 publiserte MIFF en rapport som viste at NTB gir en ekstrem overdekning av anklager om krigsforbrytelser rettet mot Israel, til tross for at statistikk over statsbasert vold gir Israel ansvaret for kun 6,7 promille av drepte på verdensbasis fra 1993 til 2017. NTB melder om palestinske flyktninger 25 ganger mer enn jødiske flyktninger, til tross for at flere jøder måtte flykte fra arabiske land etter 1948 enn arabere fra landområdet som ble til staten Israel. Når NTB skriver om jødiske flyktninger, er det bare om flyktninger fra nazismen i Europa, ikke fra arabiske og muslimske land.

NTB overrapporterer systematisk den arabisk-israelske konflikten i forhold til andre konflikter som krever hundre og tusen ganger flere menneskeliv.

I neste uke mottar befolkningen i Finnmark en vaksinepakke mot Israel- og jødehat. I spesialmagasinet forklarer MIFF hva som er grunnlaget for den jødiske staten. Magasinet forteller også blant annet om jødenes historie i arabiske land og hvordan jødene ble jaget ut av Midtøsten og Nord-Afrika i tiårene etter andre verdenskrig.

Løgnpropagandaen mot Israel har skapt et skrikende behov for et korrektiv. Det er et korrektiv MIFFs spesialmagasin har gitt de siste ti årene. Hjertelig takk til alle som har støttet prosjektet og som fortsatt støtter MIFFs informasjonsarbeid!Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag