MIFF nådde ut til flere hundre ungdommer

De israelske ungdommene Eldar og Amit besøkte flere av MIFFs lokalforeninger og den årlige ungdomskonferansen i Kristiansand.

Over 30 ungdommer fra hele landet deltok på MIFFs ungdomskonferanse 2020 i Kristiansand. (Foto: Bjarte Bjellås)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I samarbeid med MIFFs gode venner i organisasjonen StandWithUs fikk vi igjen gleden av å ta imot et team med flotte israelske ungdommer. Eldar Meydar (25) og Amit Hason (28) har interessante personlige historier å fortelle, med familiebakgrunn fra henholdsvis det tidligere Sovjetunionen og Jemen. I dagene før ungdomskonferansen første helgen i februar var de innom MIFFs lokalforeninger i Stavanger, Ålesund og Bergen, i tillegg til spennende skolebesøk underveis. Eldar kunne fortelle hjerteskjærende familiehistorier fra blant annet Holocaust og Amit om den store katastrofen som rammet jøder i Jemen og andre arabiske land. Men heldigvis har familiene deres gode liv i den jødiske staten i dag. 

Eldar og Amit fikk fortelle om sine liv til flere hundre norske ungdommer i løpet av oppholdet. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Norgesoppholdet begynte i Stavanger hvor de deltok på det lokale MIFF-møtet mandag 27. januar. Den lokale FrP-lederen og MIFF-medlemmet Mats Danielsen stilte opp for Eldar og Amit og ga dem en flott omvisning i Stavanger og omegn på dag- og kveldstid. I tillegg til kjente severdigheter ble det også tid til deltakelse på markeringen av den internasjonale minnedagen for Holocaust. Den lokale markeringen fant sted på Eiganes gravlund og gjorde et sterkt inntrykk på israelerne. Danielsen, som i en årrekke har vært en markant lokal støttespiller av Israel, kontaktet en rekke medier om israelernes tilstedeværelse – noe som resulterte i intervjuer med blant annet Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis. 

Eldar og Amit på markeringen av den internasjonale minnedagen for holocaust i Stavanger. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Turen gikk så videre til Ålesund, hvor man i tillegg til et godt besøkt møte hos MIFF Sunnmøre hadde ordnet med besøk på Ålesund videregående. Den pensjonerte læreren og lokale styremedlemmet i MIFF Sunnmøre, Hans Erik Bull Enger, stilte opp med sin sedvanlige entusiasme og hadde arrangert hele 3 skoletimer for Eldar og Amit. De fikk god respons og formidlet både sine personlige historier og fakta om Israel til skoleelevene. Man rakk også innom en snublestein i byen og la ned blomster til minne om familien Steinfeld som ble deportert  fra Ålesund og Norge under andre verdenskrig. Hele familien ble drept i Auschwitz. Barna Morten og Reidun gikk på Aalesund høyere offentlige allmueskole, i dag kjent som en avdeling av Ålesund Videregående skole. Kjent på folkemunne som «Latinskolen». Det var denne skolen israelerne besøkte.

Leder av MIFF Sunnmøre, Marit Heggen Stokke, tok imot de israelske ungdommene i Ålesund. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Marit Heggen Stokke, leder av MIFF Sunnmøre og medlem av MIFFs hovedstyre, tok imot Eldar og Amit som overnattingsgjester i sitt eget hjem og like før avreise neste dag tok lokalpolitiker og MIFF-medlem Preben Dimmen dem med på en omvisning i Ålesund. 

I Bergen holdt den lokale MIFF-foreningen et hyggelig møte på Litteraturhuset, hvor det det ble stilt en rekke spørsmål og ble tid til mange hyggelige samtaler etterpå. 

Mange elever på Tryggheim hadde møtt opp for å høre israelernes personlige historier. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Før ferden gikk videre til Kristiansand og ungdomskonferansen ble det tid til et besøk på internatskolen Tryggheim på Nærbø. Læreren Bjarte Gudmestad tok hjertelig imot Eldar og Amit og lot dem treffe ganske mange elever i skolens storsal. Etter møtet fikk de blant annet en hyggelig samtale med et syrisk søskenpar som har lært seg at israelere og jøder slettes ikke er slik som regimet i Syria ønsker å fremstille dem. 

I Kristiansand ble MIFFs største ungdomskonferanse noensinne holdt. Ca. 35 ungdommer fra ulike deler av landet hadde kommet til Thon Hotel Parken i sentrum for å høre på lærerike og interessante foredrag, og ikke minst få oppleve et hyggelig sosialt fellesskap med andre unge Israelvenner. 

MIFF takker Eldar og Amit for å ha kommet til Norge og for å dele sine historier med oss. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Forrige artikkelDrapstruet etter Auschwitz-besøk
Neste artikkelEtiopisk jøde skal representere Israel i Eurovision
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Organisasjonssekretær i Med Israel for fred (MIFF), medlem av MIFFs hovedstyre og leder i MIFF Oslo.