Israelkonferansen: Adi Schwartz om hovedhindringen for fred

Adi Schwartz, forfatter av boken «Krigen for å vende tilbake», holder foredrag på MIFFs Israelkonferanse.

Adi Schwartz. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

MIFFs årlige Israelkonferanse og landsmøtehelg arrangeres på hotell Scandic Flesland Airport like ved Bergen Lufthavn fra fredag 22. mai til søndag 24. mai 2020.

På denne konferansen bidrar internasjonale eksperter med flere foredrag enn noen gang tidligere.

Adi Schwartz er den siste foredragsholderen som er bekreftet i programmet.

Sammen med tidligere Knesset-medlem Einat Wilf, er Schwartz forfatter av boken The War of Return. Boken ble en bestselger i Israel, og kommer nå i vår i engelsk oversettelse. Krigen for å vende tilbake kommer samtidig i norsk oversettelse, med MIFF som utgiver.

I 1948 forsøkte lokale arabere og arabiske stater å kvele den jødiske staten i fødselen. Som et resultat av krigen ble 700.000 palestinere flyktninger. Mer enn 70 år senere krever palestinerne at millioner av deres etterkommere skal ha rett til å flytte inn Israel.

I Krigen for å vende tilbake forklarer forfatterne hvordan tanken om «rett til å vende tilbake» oppstod, og hvordan FN gjennom UNRWA skapte et permanent flyktningproblem i stedet for å løse det. Boken viser at palestinernes krav ikke har noe juridisk grunnlag. Dersom USA, FN og EU gjør dette klart overfor palestinerne, vil det fremme fred og være til beste for begge parter.

Schwartz er forsker, foredragsholder og forfatter med folks på den arabisk-israelske konflikten, israelsk historie og aktuell politikk. Han er ekspert på det palestinske flyktningproblemet og historien til jøder fra arabiske land. Han skriver for øyeblikket på sin doktorgrad i statsvitenskap ved Bar-Ilan University. Han har en bachelorgrad i europeisk historie fra Tel Aviv University og en mastergrad i statsvitenskap fra Bar-Ilan.

Schwartz bøker er publisert både på engelsk og hebraisk. Han har tidligere jobbet som skribent og redaktør for den venstreorienterte avisen Ha’aretz. Hans artikler er publisert i en lang rekke israelske og internasjonale aviser, magasiner og tidsskrifter.

Hva blir sagt om boken Krigen for å vende tilbake?

«Schwartz og Wilf, begge fra venstresiden, har skrevet en obligatorisk bok om den palestinsk-israelske konflikten og årsaken til at den ikke vil bli løst med det første. En god og viktig bok.» Ben Shapiro, sjefsredaktør for The Daily Wire

«Alle som er seriøst interessert i den pågående konflikten mellom arabere og sionister må forstå det som Schwartz og Wilf forklarer.» Benny Morris, historiker og forfatter

Boken blir utgitt av MIFF i mai 2020. Hvis du ønsker å gjøre en forhåndsbestilling, send e-post til post@miff.no.

Forrige artikkel94% av palestinerne avviser Trumps fredsplan
Neste artikkelIsrael reagerer kraftig på FNs svarteliste
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.