MIFF forteller hele det politiske Norge om fordrivelsen av jøder og folkeretten

Stor bokutsending.

Gabriel Edland med bokpakkene som blir sendt 12. mars 2020. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Et MIFF-medlem i Agder har gitt 40.000 kroner øremerket til distribusjon av boken Fordrivelsen til politikere, mediefolk og biblioteker. Uten kjennskap til jødenes historie i arabiske land, og hvordan de ble drevet ut etter 1948, er det umulig å forstå Israels situasjon.

12. mars sender MIFF 230 bøker til stortingsrepresentanter, regjeringsmedlemmer, ledere i ungdomspartier, redaktører og flere av landets største biblioteker. Bøkene er som vanlig pakket av Gabriel Edland og hans dugnadshjelpere i MIFF Kristiansand.

For å dekke alle kostnadene ved bokdistribusjonen, inkludert forsendelse, trenger vi 48.000 kroner i ytterligere øremerkede gaver til denne aksjonen. Gi din gave via Facebook-innsamlingen, til Vipps 39881 eller konto 78770654539.

I bokpakken til politikere og mediefolk har MIFF lagt med et tosidig følgeskriv. Se PDFen her.

Den ene siden i følgeskrivet inneholder artikkelen Samme år som folkeretten ga Norge suverenitet på Svalbard, fikk det jødiske folket rettigheter som gjør både kontroll og bosetning på Vestbredden lovlig.

Den andre siden presenterer boken Fordrivelsen slik:

Les den ukjente historien om hvordan jødene ble presset ut av arabiske land

På vegne av Med Israel for freds 11.500 medlemmer vil vi uttrykke et sterkt ønske om at du leser den vedlagte boken som du mottar som en gave. Fordrivelsen av Lyn Julius beskriver hvordan mer enn 99 prosent av den jødiske befolkningen er blitt jaget og presset ut av den arabiske verden.

Den voldelige, arabiske motstanden mot opprettelse av en jødisk stat i Midtøsten skapte to flyktningstrømmer. Den ene var av arabere (senere omtalt som palestinere) som flyktet fra området som i mai 1948 ble til staten Israel. Den andre gruppen flyktninger var jøder som ble jaget ut av arabiske land. Den jødiske flyktning­strømmen var større enn den arabiske, og de fleste jøder fra arabiske land fikk en nødhavn i Israel.

I Norge er de jødiske flyktningene nærmest totalt fortiet. For eksempel har nyhetsbyrået NTB fra 1986 til 2018 nevnt  «palestinske flyktninger» i 1035 artikler. «Jødiske flyktninger» er nevnt i kun 40 artikler, men ingen av disse handlet om jødiske flyktninger fra arabiske land.

NRKs og NTBs standardframstilling av konflikten begrenser seg stort sett til landområder. Dersom bare Israel ville stanse bygging  av bosetninger og trekke seg ut, ville det bli fred og en «tostatsløsning», tror mange.

Dette bildet er ekstremt mangelfullt. For palestinske myndigheter krever også at 7-11 millioner etterkommerne til 1948-flyktningene skal ha «rett til å vende tilbake» til sine tidligere eiendommer inn i det som i dag er Israel. Sterke krefter i Norge støtter dem i dette kravet, selv om de ikke gir tilsvarende støtte til noen annen flyktninggruppe fra tiårene etter andre verdenskrig. Dersom Israel blir tvunget til å gå med på kravet, vil verdens eneste jødiske stat blir borte og erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

President Barack Obama forstod at det må finnes en løsning for palestinske flyktninger som ikke påvirker «den fundamentale karakteren til Israel» (John Kerry, tale 28.12.16). Trump-planen sier det samme. Den dagen palestinerne får høre de samme signalene fra norske ledere vil Norge kunne gi et konstruktivt bidrag til fred. Nå røper de fleste utspill fra Norge at vi ikke forstår konfliktens kjerne, og det er langt på vei fordi historien som Fordrivelsen forteller er fortiet og ukjent.

Les mer på https://www.miff.no/kort

Forrige artikkel76 koronasmittede i Israel
Neste artikkelIsraels håndtering av koronaviruset vil redde liv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.