Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Einat Wilf og Adi Schwartz presenterte den nye MIFF-boken Krigen for å vende tilbake

Einat Wilf og Adi Schwartz.
I Krigen for å vende tilbake forklarer forfatterne hvordan tanken om «rett til å vende tilbake» oppsto, og hvordan FN gjennom UNRWA skapte et permanent flyktningproblem i stedet for å løse det.

Onsdag 20. mai kl. 18-19 avholdt MIFF et Zoom-møte med Einat Wilf og Adi Schwartz. Dette var også en digital boklansering av boken Krigen for å vende tilbake, som MIFF utgir i mai.

Se hele møtet her:

EINAT WILF er en tidligere israelsk politiker som var medlem av Knesset for Uavhengighetspartiet og Arbeiderpartiet. Hun er en fremstående og inn­ytelsesrik stemme i det israelske offentlige ordskiftet.

ADI SCHWARTZ er en israelsk forsker og forfatter. Hans arbeid fokuserer på den arabisk-israelske kon­ikten, Israels historie og aktuell politikk.

Krigen for å vende tilbake har hindret en løsning på konflikten mellom israelere og arabere. Konfl­ikten vil ikke ta slutt før palestinerne aksepterer at de ikke har noen «rett til å vende tilbake».

I 1948 forsøkte lokale arabere og arabiske stater å kvele den jødiske staten i fødselen. Som et resultat av krigen ble 700.000 palestinere fl­yktninger. Mer enn 70 år senere krever palestinerne at millioner av deres etterkommere skal ha rett til å fl­ytte inn i Israel.

I Krigen for å vende tilbake forklarer forfatterne hvordan tanken om «rett til å vende tilbake» oppsto, og hvordan FN gjennom UNRWA skapte et permanent flyktningproblem i stedet for å løse det. Boken viser at palestinernes krav ikke har noe juridisk grunnlag. Dersom USA, FN og EU gjør dette klart overfor palestinerne, vil det fremme fred og være til beste for begge parter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart