Einat Wilf og Adi Schwartz presenterte den nye MIFF-boken Krigen for å vende tilbake

Einat Wilf og Adi Schwartz.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag 20. mai kl. 18-19 avholdt MIFF et Zoom-møte med Einat Wilf og Adi Schwartz. Dette var også en digital boklansering av boken Krigen for å vende tilbake, som MIFF utgir i mai.

Se hele møtet her:

EINAT WILF er en tidligere israelsk politiker som var medlem av Knesset for Uavhengighetspartiet og Arbeiderpartiet. Hun er en fremstående og inn­ytelsesrik stemme i det israelske offentlige ordskiftet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ADI SCHWARTZ er en israelsk forsker og forfatter. Hans arbeid fokuserer på den arabisk-israelske kon­ikten, Israels historie og aktuell politikk.

Krigen for å vende tilbake har hindret en løsning på konflikten mellom israelere og arabere. Konfl­ikten vil ikke ta slutt før palestinerne aksepterer at de ikke har noen «rett til å vende tilbake».

I 1948 forsøkte lokale arabere og arabiske stater å kvele den jødiske staten i fødselen. Som et resultat av krigen ble 700.000 palestinere fl­yktninger. Mer enn 70 år senere krever palestinerne at millioner av deres etterkommere skal ha rett til å fl­ytte inn i Israel.

I Krigen for å vende tilbake forklarer forfatterne hvordan tanken om «rett til å vende tilbake» oppsto, og hvordan FN gjennom UNRWA skapte et permanent flyktningproblem i stedet for å løse det. Boken viser at palestinernes krav ikke har noe juridisk grunnlag. Dersom USA, FN og EU gjør dette klart overfor palestinerne, vil det fremme fred og være til beste for begge parter.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag