Over 5000 støtter anmeldelse av NRK-profil

Tusenvis mener NRK-programleder må tiltales for antisemittisk tirade.
Det er stor støtte til MIFF og andre organisasjoners politianmeldelse av NRK-profilens antisemittiske tirade. (Foto: Faksimile)

På bare to dager har MIFFS underskriftskampanje til støtte for anmeldelsen av den antisemittiske tiraden på NRK fått over 5000 underskrifter.

Med Israel for fred (MIFF), Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (norsk avdeling), Den Norske Israelsmisjonen, Ordet og Israel, Hjerte for Israel – Pinsebevegelsens arbeid i Israel, Norge-Israel Foreningene, Venner av Israel i Norsk Arbeiderbevegelse og JNF-KKL Jødisk Nasjonalfond Norge gikk alle sammen om en felles anmeldelse mot NRK-profilen bak tiraden.

Senere har også Stiftelsen Human Rights Service, International Israel Alliance, Exodus Nord, JCMedia og Revival Apostolic Center sluttet seg til.

Det var tirsdag 2. februar 2021 klokken 15.14 at det ble framsatt hatefulle ytringer av programleder Shaun Henrik Matheson i programmet «Shaun på P13» på radiostasjonen NRK P13. Programlederen omtalte Israel «som et ræva land» og antydet at han håpet at koronavaksinen ikke skulle virke på «Guds utvalgte folk». Hele tiraden hans kan du lese ved å klikke her.

Det er ikke bare norske Israel-organisasjoner som har reagert kraftig på det som ble sagt på NRK. KrF-politiker Espen Andreas Hasle omtaler tiraden som «reinspikka antisemittisme». Israels ambassadør til Norge, Alon Roth, mener den ville hatretorikken var en fornærmelse mot hele det jødiske folk.

Også preses Olav Fykse Tveit sier innslaget hadde et klart antisemittisk uttrykk. Han oppfordrer NRK til å beklager det antisemittiske innholdet.

Neste mål er 7500 underskrifter. Har du enda ikke signert kan du klikke her!

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise