YouTube stenger for MIFF fordi vi har avslørt hatytringer på palestinsk tv

Den neste uken kan ikke MIFF laste opp videoer eller sende direkte på YouTube.
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, i direktesending 28. mai 2021.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Torsdag 19. august hadde MIFF direktesending på Facebook og YouTube. Under sendingen fikk MIFF en e-post fra YouTube.

«Vårt team har sett på ditt innhold, og dessverre, mener vi den bryter med vår hatytring-policy. Vi har fjernet videoen ‘- Jødene er et virus som tilsvarer AIDS’», fortalte YouTube.

YouTube reagerte altså ikke på MIFFs direktesending, men likevel ble sendingen avbrutt på YouTube og opptaket fjernet. Sendingen, «FNs galskap og NRK og VGs faktafeil – AVSLØRT», er tilgjengelig på Facebook.

Nå er MIFF straffet i en uke med ikke å kunne publisere innhold på YouTube.

Videoen som YouTube reagerte på har ligget ute i årevis. Det er et kort klipp fra palestinsk TV sendt 13. mai 2005, der Ibrahim Mudayris blant annet sier at «jødene er et virus som tilsvarer AIDS». MIFF er helt enig med YouTube om at dette er en hatytring, og det er derfor vi tekstet den arabiske talen til norsk for å eksponere og motarbeide dette hatet.

MIFF har anket avgjørelsen, og vi håper YouTube vil ta til fornuft.

I juli fikk MIFF en videoklipp fjernet fra YouTube der en Hamas-talsmann, Ismail Radwan, på palestinsk tv 30. mars 2007 sa at «oppstandelsen først vil finne sted når muslimer dreper jødene». Dette sier YouTube er et brudd på reglene om ikke å slippe til «voldelige kriminelle organisasjoner». MIFF er helt enig i at Hamas er en voldelig, kriminell organisasjon, og vi har publisert dette klippet nettopp for å eksponere dette.

Vi håper noen i YouTube vil ta til fornuft, når vi nå har anket begge disse sakene.

MIFF har tidligere opplevd at YouTube har snudd etter anker, som for eksempel i 2018 og 2020. I 2019 opplevde vi at et klipp med Hamas-løgnpropaganda om Holocaust ikke kom tilbake.

En god hjelp du kan gi til MIFF, er å abonnere på vår YouTube-kanal.

Oppdatering 20. august

YouTube har avvist MIFFs anke. «Vi har gjennomgått ditt innhold nøye, og bekreftet at det bryter våre hatytringsregler. Vi vet at det sannsynligvis er skuffende nyheter, men det er vår jobb å sikre at YouTube er et trygt sted for alle.» MIFF vil dermed ikke kunne laste opp nye videoer til YouTube frem til 26. august.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelMistenker at storbrann var påsatt
Neste artikkelSe hva stortingspartiene svarer på MIFFs spørsmål før valget
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise