YouTube har gitt MIFF fullt medhold og avsløringer fra hatytringer på palestinsk tv er tilbake

- Noen ganger gjør vi feil mens vi prøver å gjøre det rette, skriver YouTube til MIFF.
Skjermdump fra klippene som YouTube først fjernet, men så la tilbake.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Torsdag 19. august ble MIFF utestengt fra å kunne publisere på YouTube i én uke. Tiltaket kom akkurat da MIFF var i en direktesending, så også denne sendingen ble fjernet fra YouTube.

Bakgrunnen for YouTubes tiltak var to korte klipp fra palestinsk tv som har ligget på MIFFs YouTube-kanal i 13 år.

I juli fikk MIFF en videoklipp fjernet fra YouTube der en Hamas-talsmann, Ismail Radwan, på palestinsk tv 30. mars 2007 sa at «oppstandelsen først vil finne sted når muslimer dreper jødene». Dette sier YouTube er et brudd på reglene om ikke å slippe til «voldelige kriminelle organisasjoner». MIFF er helt enig i at Hamas er en voldelig, kriminell organisasjon, og vi har publisert dette klippet nettopp for å eksponere dette.

19. august fjernet YouTube er klipp fra palestinsk TV sendt 13. mai 2005, der Ibrahim Mudayris blant annet sier at «jødene er et virus som tilsvarer AIDS». MIFF er helt enig med YouTube om at dette er en hatytring, og det er derfor vi tekstet den arabiske talen til norsk for å eksponere og motarbeide dette hatet.

MIFF klaget på begge disse tiltakene 19. august. I første omgang sa YouTube ja til å la Radwan-klippet komme tilbake, men avviste vår anke om Mudayris-klippet. Torsdag 2. september klaget MIFF på ny angående Mudayris-klippet, og vi fikk positivt svar fra YouTube samme dag:

«Etter å ha tatt en ny gjennomgang, kan vi bekrefte at deres innhold ikke bryter reglene. Takk for din tålmodighet mens vi gjennomgikk din klage. Vårt mål er å passe på at innhold ikke bryter våre regler, slik at YouTube kan være et trygt sted for alle – og noen ganger gjør vi feil mens vi prøver å gjøre det rette. Vi er lei oss dersom vår feil skapte frustrasjon hos deg, og vi setter pris på at du lot oss vite om dette,» skriver YouTube.

Så begge klippene ligger nå ute igjen, slik de har gjort i 13 år.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael åpnet ny giganthavn i Haifa
Neste artikkelEgypt sendte giftgass inn Gaza-tunell, tre palestinere døde
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise