Israels ambassadør åpnet Israelkonferansen 2021

Nesten 200 tilhørere var til stede da Alon Roth åpnet Israelkonferansen i Kristiansand.
Israels ambassadør Alon Roth var første taler ut på MIFFs Israelkonferanse i Kristiansand. (Foto: Bjarte Bjellås)

Fredag 8. oktober åpnet MIFFs Israelkonferanse på Thon Hotel Norge i Kristiansand. Etter en kort innledning av avtroppende styreleder Bengt-Ove Nordgård ble konferansen åpnet av Israels ambassadør Alon Roth. Roth snakket blant annet om de aktuelle truslene som Israel står overfor.

– Nylig var det en konferanse på Gazastripen hvor man diskuterte hva man skulle gjøre etter at Israel ble utslettet. Det ble helt åpent snakket om hvor andel av befolkningen man måtte drepe, hvor mange som måtte flykte, sa Roth.

Videre snakket han om at Israel gang på gang har stått overfor eksistensielle trusler.

– Hvor mange i Norge kjenner til Yom Kippur-krigen? At den eneste jødiske staten i verden nesten ble utslettet. Jeg var en 13 år gammel gutt på den tiden, men jeg husker det godt. Angrepene, flyalarmene. Mine besteforeldre som var holocaust-overlevende trodde det var slutten. Hvor mange kjenner til denne historien i Norge? Nesten ingen, sa ambassadøren.

Derfor oppleves trusselen fra Iran så reell for de som bor i Israel.

– For oss er det ikke bare en historie. Det er en trussel vi lever med.

Hele foredraget til ambassadøren kan du se i opptak her:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise