Antisemittisk Aftenposten-tegning

Som formann i Norsk Forening mot Antisemittisme har Kristoffer Gjøtterud i dag protestert mot den stygge illustrasjonen til Inge Grødum i Aftenposten.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Kristoffer snakket med sjefsredaktøren og med Harald Stanghelle og argumenterte med at tegningen er antisemittisk, i og med at han bruker det jødiske symbolet, og at den er totalt ensidig og historieløs fordi den ensidig beskylder jødene for å ha knust fredsprosessen. Dette er utillatelig for en seriøs avis og bør reageres kraftig på. Kristoffer understreket at en slik tegning trenger seg lett inn under huden på folk.

Det er ikke første gang tegneren Inge Grødum begår en antisemittisk tegning. Under Libanon-krigen ble det begått flere overtramp fra hans side som det ble reagert på. Så man kan ikke si at han ikke vet hva han gjør. Tvert imot er han meget klar over det. Så ta pennen fatt og skriv protestbrev til Aftenposten. Det gjelder at de forstår at de ikke kan ture frem på denne måten.

Forrige artikkelBlodig urett mot Israel
Neste artikkelPalestinerne har tunge våpen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag