Stort flertall støtter fangeutveksling

Mellom 70 og 80 prosent av israelerne støtter fangeutvekslingen som har sikret løslatelse av Gilad Shalit, viser ferske meningsmålinger. Dahaf instituttets måling for Yedioth Aharonoth viser en støtte på 79 prosent. Støtten blant kvinner er på hele 86 prosent, og bare 5 prosent er imot.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

En tilsvarende måling gjennomført av Midgam for Kanal 10 fant støtte hos 69 prosent i befolkningen generelt. Til tross for støtten, kommer israelernes ambivalente føleler overfor avtalen tydelig fram.

50 prosent sier til Dahaf at de er bekymret for sikkerheten etter at hundrevis av terrorister er løslatt. 48 prosent sier de ikke er bekymret, fordi de stoler på IDF.  62 prosent sier til Madgam at de tror fangeutvekslingen vil forverre Israels sikkerhet. 32 prosent tror ikke det vil ha noen betydning.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelGir Shalit-familien privatliv første ti dager
Neste artikkel– Jeg savner familien min
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise