Stort flertall støtter fangeutveksling

Mellom 70 og 80 prosent av israelerne støtter fangeutvekslingen som har sikret løslatelse av Gilad Shalit, viser ferske meningsmålinger. Dahaf instituttets måling for Yedioth Aharonoth viser en støtte på 79 prosent. Støtten blant kvinner er på hele 86 prosent, og bare 5 prosent er imot.

En tilsvarende måling gjennomført av Midgam for Kanal 10 fant støtte hos 69 prosent i befolkningen generelt. Til tross for støtten, kommer israelernes ambivalente føleler overfor avtalen tydelig fram.

50 prosent sier til Dahaf at de er bekymret for sikkerheten etter at hundrevis av terrorister er løslatt. 48 prosent sier de ikke er bekymret, fordi de stoler på IDF.  62 prosent sier til Madgam at de tror fangeutvekslingen vil forverre Israels sikkerhet. 32 prosent tror ikke det vil ha noen betydning.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise