Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Har lite tro på to stater innen fem år

(Illustrasjonsfoto: Mustafa Hassona)
(Illustrasjonsfoto: Mustafa Hassona)
Israelere og palestinere har ikke særlig tro på at en palestinsk stat vil bli etablert innen de neste fem årene, viser en ny meningsmåling.

71 prosent av israelerne og 68 prosent av palestinerne mener utsiktene for en palestinsk stat innenfor denne tidsrammen er dårlige. Samtidig er 60 prosent av israelerne og 65 prosent av palestinerne imot en enstatsløsning der både jøder og arabere har like rettigheter. 36 prosent av israelerne og 31 prosent av palestinerne støtter en slik løsning.

Det er Ford Foundation i Kairo og Konrad Adenauer Stiftung i Jerusalem og Ramallah som har finansiert undersøkelsen, som er gjennomført av henholdsvis et palestinsk og et israelsk forskningssenter.

Israelere delt angående tilbaketrekning
44 prosent av israelerne sier de støtter en ensidig tilbaketrekning fra deler av Vestbredden, der IDF fortsatt vil ha tilstedeværelse i området inntil en endelig avtale har blitt inngått. 46 prosent er imot en slik løsning. Kun 35 prosent av palestinerne støtter et slikt tiltak, mens 59 prosent er imot. Samtidig mener 68 prosent av israelerne og 70 prosent av palestinerne at sjansene for at den sittende regjeringen gjennomfører slike planer, er svært små eller ikke-eksisterende.

Det kommer også fram at kun 19 prosent av israelerne støtter et angrep på Irans atomprogram, dersom landet ikke får med seg USA i prosessen. Dersom amerikanerne blir med er et lite flertall, 51 prosent, av israelerne for. 26 prosent er imot et angrep uansett hvilket scenario som utspiller seg.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart