Stabilt i starten på valgkampen

Venstresiden spiser noen mandater fra sentrum, men ellers har det vært veldig stabile meningsmålinger i Israel de siste månedene.

Mandatfordeling i Knesset, gjennomsnitt av meningsmålinger i de oppgitte perioder. Mørkblå strek er høyresiden, den grønne streken er venstresiden, den røde streken er sentrum, den lyseblå streken de ultraortodokse partiene og den lilla streken arabiske partier. (Grafikk: Project 61)
Mandatfordeling i Knesset, gjennomsnitt av meningsmålinger i de oppgitte perioder. Mørkblå strek er høyresiden, den grønne streken er venstresiden, den røde streken er sentrum, den lyseblå streken de ultraortodokse partiene og den lilla streken arabiske partier. (Grafikk: Project 61)

28-åringen Nehemia Gershuni-Aylho har gransket hvordan ulike selskap som lager meningsmålinger i Israel har bommet i forhold til valgresultatet. Generelt får de store partiene større oppslutning i meningsmålinger enn det de får i valgurnene, forteller han til Times of Israel.

Gershuni-Aylho har også laget et oversiktelig diagram for gjennomsnittet av de siste måneders meningsmålinger.

10917950_1549942555246312_5550604804827417999_o-635x357

Mørkblå strek er høyresiden, den grønne streken er venstresiden, den røde streken er sentrum, den lyseblå streken de ultraortodokse partiene og den lilla streken arabiske partier.

Fra november til januar har sentrum tapt 7-8 mandater, og venstresiden har vunnet tilsvarende. Ellers viser målingene stor grad av stabilitet.

Forrige artikkel– Kynisk og uakseptabelt å bringe Israel inn for straffedomstolen
Neste artikkelTo raketter fra Syria slo ned i Golan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.