Fortsatt betydelig palestinsk støtte for Islamsk Stat

1 av 10 palestinere mener Islamsk Stats taktikk er i henhold til islam.

Gjennom flere år har meningsmålinger vist at støtten til Islamsk Stat (IS) blant palestinerne er høyere enn i andre arabiske befolkningsgrupper. Høsten 2014 sa 4 prosent av palestinerne at de fant IS positiv, hele 20 prosent svarte positiv til en viss grad, 36 prosent svarte negativ til en viss grad, 36 prosent svarte negativ og 3 prosent vet ikke. Høsten 2015 sa 8 prosent av palestinerne på Vestbredden at de har et positivt inntrykk av IS.

27. juli publiserte Washington Post en artikkel av tre akademikere som har gjennomført en meningsmåling i Tunisia, Jordan, Algerie, Marokko og blant palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen. Også denne gang viser det seg at støtten til IS er størst blant palestinerne. 6,4 prosent av palestinerne støtter målene til IS. 5,5 prosent støtter taktikken til IS.  8,9 prosent mener taktikken til IS er i henhold til islam.

6,4 prosent av 4,7 millioner palestinere tilsvarer 300.000 muslimer som åpent sier at de støtter målene til Islamsk Stat. Etterhvert som europeiske land blir mer og mer kjent med krigføringen til IS, kan det nok bli større forståelse for sikkerhetstiltakene som israelerne har innført for å demme opp for en stor gruppe IS-sympatisører som bor like ved deres byer og tettsteder.

Forrige artikkel– Netanyahu mener fortsatt at løsning med to stater er best
Neste artikkelAmbassadør Raphael Schutz i MIFF Trondheim: Den aktuelle situasjonen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.