Fortsatt betydelig palestinsk støtte for Islamsk Stat

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Gjennom flere år har meningsmålinger vist at støtten til Islamsk Stat (IS) blant palestinerne er høyere enn i andre arabiske befolkningsgrupper. Høsten 2014 sa 4 prosent av palestinerne at de fant IS positiv, hele 20 prosent svarte positiv til en viss grad, 36 prosent svarte negativ til en viss grad, 36 prosent svarte negativ og 3 prosent vet ikke. Høsten 2015 sa 8 prosent av palestinerne på Vestbredden at de har et positivt inntrykk av IS.

27. juli publiserte Washington Post en artikkel av tre akademikere som har gjennomført en meningsmåling i Tunisia, Jordan, Algerie, Marokko og blant palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen. Også denne gang viser det seg at støtten til IS er størst blant palestinerne. 6,4 prosent av palestinerne støtter målene til IS. 5,5 prosent støtter taktikken til IS.  8,9 prosent mener taktikken til IS er i henhold til islam.

6,4 prosent av 4,7 millioner palestinere tilsvarer 300.000 muslimer som åpent sier at de støtter målene til Islamsk Stat. Etterhvert som europeiske land blir mer og mer kjent med krigføringen til IS, kan det nok bli større forståelse for sikkerhetstiltakene som israelerne har innført for å demme opp for en stor gruppe IS-sympatisører som bor like ved deres byer og tettsteder.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag