NTBs «gladsak» og hvorfor du bør være skeptisk

«Stadig færre amerikanere sympatiserer med Israel,» melder NTB i en overskrift 7. mars.

Skjermdump av NTB-artikkelen publisert på ABC Nyheter 7. mars 2019.
Skjermdump av NTB-artikkelen publisert på ABC Nyheter 7. mars 2019.

Nyhetsbyrået NTB er en av de største leverandørene i den norske løgnindustrien mot Israel. En lang rekke eksempler på dette kommer fram i MIFFs rapport Not To Believe fra februar 2019. Her er to eksempler:

Torsdag 7. mars meldte NTB at «støtten til Israel er fallende i USA, og aller mest faller støtten blant republikanere». Slike meldinger blir tatt imot som en gladsak i mange norske redaksjoner.

Men du bør være skeptisk, som med alt om Israel fra NTB. Senest i 2018 var andelen amerikanere med et positivt syn på Israel på et rekordhøyt nivå – det høyeste siden 1991. Det nevner ikke NTB med et ord.

De siste årene har støtten ligget på 62 prosent, før den økte til 64 prosent i 2018. Nå har den dalt til 59 prosent, og det er selvsagt trist. Men det er høyere enn alle årene fra 2001 (51 prosent) til 2009 (59 prosent). Ja, det dalte fra et rekordnivå i 2018, men «stadig færre» i overskriften er i beste fall upresist.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

NTB skal ha ros for å legge inn lenken til Gallups undersøkelse, slik at alle kan se at sympatien med Israel – etter fallet fra 2018 til 2019 – blant republikanerne ligger 18 prosentpoeng over nivået i 2001, 9 prosentpoeng over for uavhengige og 1 prosentpoeng over for demokratene.

PS! Tror du NTB meldte om den rekordhøye støtten til Israel da en tilsvarende måling ble publisert av Gallup i mars 2018?

– Skriv ditt svar i kommentarfeltet under –

Forrige artikkel– Alt jeg ønsker er å se min sønn
Neste artikkelKan bli første drusiske kvinne i det israelske parlamentet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -