Israel eneste løsning

Det er et faktum at de fleste av de jødene som er kommet til Israel, er kommet fordi de måtte, ikke så mye fordi de i og for seg ønsket det.

For jødene framstår i dag det å ha en egen stat i Israel som det eneste realistiske alternativet.

Rundt år 1900 kom en bølge med flyktninger fra den russiske antisemittismen. Siden kom flyktninger fra nazismen. Så kom den til da største bølgen, flyktningene fra arabiske land. Også de ble jaget ved trusler og voldsbruk. Det har flyktet flere jøder fra arabiske land enn de såkalte palestina-flyktningene, araberne som flyktet den andre veien og som vi stadig hører om.
Siden har det kommet mindre grupper jødiske flyktninger: Fra Argentina, Etiopia, Polen og andre kommunist-land. Og så er det kommet mer enn en million mennesker fra det tidligere Sovjetunionen. For mange av disse har Israel vært det eneste reelle alternativet. Vestlige land er i stor grad stengt for flyktninger og asylsøkere.

I de siste to tusen år har jødene forsøkt alle mulige andre løsninger enn et eget land. De har bodd i ghettoer, med mur rundt, i århundrer. De har vært fattige og de har vært rike. De har kledd seg i egenartede klær og de har kledd seg likt naboene. De har tatt sin religion alvorlig og de har levd uten å bry seg om sin tro. Uansett hva de gjorde, er de blitt diskriminert og forfulgt. I Tyskland like før Hitler kom til makten, hadde de færreste jødene noe særlig forhold verken til den religiøse eller nasjonale delen av jødedommen. Det samme har vært tilfelle i Sovjetunionen de siste 70 åra. Mange av jødene som kommer til Israel, vet praktisk talt ingenting om det jødiske folkets historie og egenart, og de har ikke hatt noen egentlig nasjonalfølelse. Men forfulgt er de blitt, fordi en eller flere av deres besteforeldre var jøder.

For jødene framstår i dag det å ha en egen stat i Israel som det eneste realistiske alternativet. Alle andre løsninger er prøvd, men har vist seg å ikke fungere. Selv om det i hundre år har vært en kjerne av bevisste jøder som har kjempet for en jødisk stat, har disse jødene ikke hatt noen mulighet for å gjennomføre dette. Det er først og fremst jødehat og forfølgelser som har tvunget fram det Israel som foreligger i dag. Historien, noen vil si Gud, har tildelt israelerne en rolle de er fanget i, og hvor de ikke ser at de kunne ha gjort, og kan gjøre, annerledes i hovedtrekkene uten å risikere nye århundrer med diskriminering og forfølgelse.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

 

Forrige artikkelGlimt fra Israel sommeren 2003
Neste artikkelTo Hamas-aktivister drept
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -