Flyktninger i Midtøsten

1. november meldte Jerusalem Post fra New York at 3 representanter i Kongressen (2 demokrater og en republikaner) har lagt fram et resolusjonsforslag. Jeg har ikke registrert om det er stemt over det. Men jødiske organisasjoner er glad for forslaget.

Jødiske flyktninger
Forslaget tar for seg flyktninger i Midtøsten. Særlig de flyktningene som er lite kjente, nemlig de jødiske. Nesten 900.000 jøder flyktet fra den arabiske verden etter at Israel ble opprettet i 1948. [Flere titusen flyktet også i årene før det.] Ifølge resolusjonsforslaget skjedde flukten «fordi de stod overfor en kampanje med etnisk rensing og ble tvunget til å forlate hjemland, sine hjem, personlige eiendeler, bedrifter, menighetenes eiendeler og tusener av år med jødisk arv og historie. Ifølge en amerikansk organisasjon for jøder fra arabiske land er det nå bare 4.000 jøder igjen i hele den arabiske verden.

Ca. 650.000 av flyktningene kom til Israel i løpet av Israels 10 første år. Men det at de ble integrert, reduserer ikke deres problemer i forhold til det de har forlatt, ifølge resolusjonen.

Palestinske flyktninger
Resolusjonen påpeker at i motsetning til andre flyktninggrupper, kan de palestinske flyktningene overføre sin flyktningstatus til sine etterkommere. FNs organisasjon for palestinerne, UNRWA, regner at de ca. 700.000 som i flyktet i 1948, nå er vokst til 4 millioner som flyktninger. Resolusjonen krever at UNRWA begynner å bosette de arabiske flyktningene innen seks måneder. Den ber de arabiske land om å delta i finansieringen av dette og ta imot et «meningsfullt antall» flyktninger.

FN-organisasjonen blir også bedt om straks å erstatte det antisemittiske og anti-israelske materialet som blir brukt på skoler og ta skritt for å forhindre at FN-bygninger blir brukt til å lagre våpen eller fremme vold eller terrorisme.

En jødisk talsmann sier at gjennom de siste 50 årene har FN vedtatt nesten 100 resolusjoner som direkte henviser til de palestinske flyktningene. Ingen resolusjon nevner de jødiske flyktningene, som var flere.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise