Redusert terror fra israelske arabere

Det er galt nok at så mange palestinere på Vestbredden er innstilt på å drive terror mot den israelske sivilbefolkningen. Men det store marerittet i Israel er om dette blir sterkt utbredt blant de israelske araberne, de som er israelske statsborgere og bor i selve Israel.

I de senere år har det vært en økende tendens til at israelske arabere har vært innblandet i terrorhandlinger mot jøder, ofte i samarbeid med palestinere fra Vestbredden. Men i 2003 ser denne økningen ut til å ha stanset, det har snarere vært en viss nedgang. Det gjenstår å se om det er tilfeldig eller om det blir varig.

Inntil midten av desember hadde israelske sikkerhetsfolk oppdaget 43 israelske arabere i 26 organiserte terrorceller. De var innblandet i 4 terrorangrep, hvor 45 mennesker ble drept og 227 såret. I 2002 ble 78 israelske arabere i 35 terrorceller oppdaget. De var ansvarlige for 12 terrorangrep. Også i disse angrepene ble 45 mennesker drept.

Mange av de israelske araberne ble rekruttert av Tanzim-celler i Samaria, den nordlige delen av Vestbredden. (Tanzim er en væpnet gruppe som sorterer under Arafat.) Tanzims aktivitet i Israel er redusert. Det skyldes trolig mest to faktorer:
Sikkerhetsgjerdet og den israelske hærens aktivitet på Vestbredden.

Blant de israelske araberne som er arrestert i 2003 er det noen som har kjørt selvmordsbombere, har skaffet kjemikalier til bomber, har laget den første “bombefabrikken” i Israel eller har spionert for Hizbollah i Libanon.

 

Forrige artikkelPå besøk i Jerusalem
Neste artikkelFire ofre gravlegges fredag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no