Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Daglig kamp mot terror

Når dette blir skrevet, har Hamas ennå ikke lykkes i å ta den hevnen mange ventet etter at Israel drepte lederen i Hamas, sjeik Ahmed Yassin i mars. Det betyr ikke at Hamas-folkene ikke forsøker.

De leter hele tiden etter hull i det israelske forsvarssystemet for å gjøre det mulig å gjennomføre hevnen.
I dagene etterpå har israelske styrker avverget en rekke forsøk på angrep på israelsk område. Men ingen israelere har illusjoner: Før eller siden vil terrorister lykkes, enten fordi de selv er ekstra smarte eller fordi israelerne gjør feil.

Uansett er oppgaven for terroristene vanskeligere nå enn det var for et par år siden. Det skyldes at det israelske forsvaret nå står fritt til å arrestere mistenkte på Vestbredden og at israelerne har gitt hele terrorens infrastruktur på Vestbredden kraftige slag. Gjerdet som stenger av Gaza og stadig større deler av Vestbredden, er også viktig.

Forhør av arresterte folk på Vestbredden gir opplysinger som setter israelerne i stand til å avverge terrorforsøk. Hver uke blir 100-150 terrormistenkte arrestert på Vestbredden. Samtidig er det israelske forsvaret blitt raskere og mer effektivt. Når israelerne får opplysninger om en selvmordsbomber, kan de bedre forutse hva han vil gjøre og isolere ham.

Selv om noen terrorister fremdeles av og til klarer å gjennomføre angrepene, har Israels kamp mot terror langt på vei lykkes. Ser vi på antall terror-angrep totalt (skyting, bilbomber, selvmordsbombere) i selve Israel, var antallet 40 det første kvartalet av 2002. I samme periode i 2004 var tallet 5. I mars 2002 lyktes 17 selvmordsbombere å komme gjennom, bare 8 ble tatt. Nå blir 10 tatt for hver gang en eller to lykkes. Det er nok vanskelig eller umulig å stanse terroren helt. Men Israels tiltak nytter. Og uten tiltakene ville det vært langt flere drepte og sårede israelere.

Israelske eksperter mener at de skal lykkes å få drept alle Hamas-lederne, selv om det kan ta tid. Før eller siden gjør de feil som Israel kan utnytte.

Kilde: Artikkel i Ha’aretz 8. april av Amos Harel.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart