Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vinner Israel kampen mot selvmordsterroristene?

Sikkerhetsgjerdet har bidradd til å redusere sterkt antall selvmordsbombere. Men det dekker ennå ikke hele grensen. Det er en av grunnen til at Israel har måttet ty til andre tiltak også.

Det følgende bygger på en artikkel 3. juni 2004 i Jerusalem Post. Den er skrevet av Arieh O’Sullivan, som skriver mye om militære saker.

Natt til sist torsdag, skriver O’Sullivan, arresterte israelske soldater og sikkerhetsstyrker 22 mistenkte palestinske terrorister og ettersøkte. Antallet arresterte varierer, men noen blir tatt inn hver natt. Resultatet av dette er at antall palestinske fanger har økt til nye høyder. Israel holder mer enn 6 600 fanger. 700 av dem er holdt i administrativ forvaring, uten rettssak. Til sammenlikning var det høyeste tallet i mai 2002, under Operasjon Forsvarsmur, 2 368 fanger. I tillegg blir et stort antall palestinere arrestert for noen få timer eller dager før de blir sluppet fri.

Hovedhensikten med arrestasjonene er å få opplysninger. Opplysningene fra alle de arresterte gjør det mulig for Israel å avverge nesten alle terrorangrep. I begynnelsen av juni var det nesten tre måneder siden det siste alvorlige selvmordsangrepet.

Ifølge israelske sikkerhetsstyrker har de avverget 60 selvmordsbombere i de 5 første månedene i år. De fleste av disse forsøkene er planlagt av Tanzim, som tilhører Arafats organisasjoner, ikke Hamas.

På Vestbredden er Hamas nesten lammet fordi Israel har arrestert eller drept nesten alle lederne der. Bare en ledende Hamas-person er på frifot på Vestbredden. Flere andre har flyktet, man tror at de nå er i Syria. Dette er mennesker som sier klart og tydelig at de er i krig med Israel, og at de vil drepe sivile og militære israelere. Da må de finne seg i at krigen går begge veier.

Konklusjonen er at palestinerne nok kan lykkes av og til med å få til en terroraksjon. Men Israel har langt på vei vunnet krigen mot selvmordsterrorismen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart