Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Intifadaen er død

Palestinere i Tul Karm, fra Arafats guvernør og nedover, sier at intifadaen nå er så godt som over.

Isabel Kershner har i en årrekke vært reporter i Jerusalem Report, som ligger på moderat venstreside i Israel. Hun har først og fremst konsentrert seg om å formidle palestinernes situasjon. I nummeret som er datert 14. juni 2004 tar hun for seg intifadae.

Palestinere i Tul Karm, fra Arafats guvernør og nedover, sier at intifadaen nå er så godt som over. Noe av dette er synlig i bybildet i Tul Karm, som ligger like over grensen mellom Israel og Vestbredden på høyde med Netanya. For noen måneder siden gikk militsfolkene åpenlyst med våpen i gatene. Nå gjemmer de våpnene. Men de har dem fremdeles, de som er igjen i terrorgruppene etter at den israelske hæren har arrestert mange og drept noen. De gjenværende har foreløpig fått nok av kri.

Innbyggerne i Tul Karm vil ikke lenger gi rom til væpnede menn. De er redde for at israelerne skal rive ned huset deres. Terrorgruppene er mest opptatt av å gjemme seg. En leder for en "væpnet gruppe" sier at når det er blitt vanskelig å gjennomføre angrep mot Israel, er det på grunn av sikkerhetsgjerdet og kontrollpostene mellom byen og resten av Vestbredden. Det er det samme som Israel har sagt hele tide.

Også en annen faktor virker inn: Etter at Sharon kom med en lett tilslørt trussel om å drepe Arafat, er Arafats folk blitt mer forsiktige. Det palestinske styret støtter ikke lenger militsene økonomisk, blir det sagt. Lederen sier at de kan gå med på å stanse operasjonene, men de vil ikke gi fra seg våpnene, verken til Israel eller til det palestinske styret – altså ikke til deres egen regjering! Selv om hver by er forskjellig, gjør nok mange av de samme tendensene seg gjeldende på resten av Vestbredden også

Rafah Ifølge en artikkel 11. juni i Jerusalem Post av Caroline Glick, meldte Reuters 6. juni at palestinerne nå vender seg imot tunnel-folkene, altså de som graver tunneler mellom Egypt og Gaza for å smugle våpen av mange slag (foruten narkotika). Våpen til terror-grupper kan Israel ikke leve med. Det dreier seg om deler til raketter som kan skytes inn i Israel, bærbare våpen mot panservogner og – enda verre – sivile fl.

Israels aksjon i Rafah har virket slik israelerne håpet: I tillegg til at de fant og fikk lukket flere tunneler, forhindrer nå befolkningen ny tunnelgraving av frykt for nye israelske angrep. Så uansett hva de sier, vet folk i Rafah veldig godt hva som fører til israelske angre.

Relaterte artikler: Vinner Israel kampen mot selvmordsterroristene? Gjerdet gir fremgang for Jenin


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart