Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Medier og terrorister

16. juli 2004 hadde Caroline Glick en artikkel i Jerusalem Post. Den handlet om hvor nært mange medier, også vestlige, er knyttet til grupperinger som bruker terror. Det følgende bygger på denne artikkelen.

30. juni sendte Council for Protection of Journalists et brev til statsminister Ariel Sharon. De protesterte mot et israelsk rakettangrep noen timer tidligere mot en kontorbygning i Gaza. Ifølge brevet holdt flere utenlandske medieorganisasjoner hus der, blant annet BBC.

Ifølge det israelske forsvaret var det også andre som holdt hus der: TV-stasjonen for Hizbollah, Al Manar, og Hamas’ kommunikasjonssenter. Hamas bruker senteret til å holde stadig kommunikasjon med terrorister, og dessuten sende ut propaganda. Det var fra dette kontoret Hamas hevdet å stå bak et angrep dagen før, hvor en 4-årig gutt og en 49-årig mann i Sderot ble drept av en Kassam-rakett.
Det er ikke noe nytt at terror-organisasjoner bruker bygninger som også brukes av medie-organisasjoner, slik at deres journalistiske virksomhet skal dekke over terror-virksomhet. Når de er forkledd som journalister, kan de reise og opptre mye friere.

Hamas-lederen på Vestbredden, Hassam Yusuf, satt på et kontor i Ramallah med skiltet «Nur Presse-kontor» til han ble arrestert av israelerne. Da USA presset den syriske diktatoren Bashar Assad høsten 2003 til å stengte hovedkvarterer for terror-organisasjoner i Damaskus, svarte han at de bare var «pressekontorer».

I begynnelsen av juli tok fotografen Mohammed Abed fra Agence France Presse et bilde av to palestinske terrorister i finlandshetter mens de satte sammen en bombe i flyktningeleiren i Rafah. Bildet var tatt fra mindre enn en meters hold. Hvordan fikk han lov til å komme så nær?

Man må kunne spørre seg hva slags forhold mediene har til terror-grupper, slike som de deler hus med og andre, og hvordan det påvirker dekningen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart