Relativt “skånsom” krig

Etter tragedien i Beslan (hvor terrorister overtok en skole og et stort antall barn og voksne ble drept), har russerne innledet et nært samarbeid med Israel.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

5. oktober 2004 hadde Dagbladet en kommentar-artikkel av John Berg under overskriften Angriper med israelsk hjelp. Artikkelen inneholder mange interessante opplysninger og vurderinger om krigen i Irak. Her skal vi bare gjengi en liten del av artikkelen.

Etter tragedien i Beslan (hvor terrorister overtok en skole og et stort antall barn og voksne ble drept), har russerne innledet et nært samarbeid med Israel.

Hensikten fra russisk side skulle være å lære og tilegne seg en del (israelsk) teknologi.

Så skriver Berg: “For russernes del kommer dessuten i tillegg at selv om den israelske framferden i de palestinske områdene er brutal, er den skånsomsammenliknet med den taktikk russerne hittil har brukt i Groszny og andre steder i Tsjetsjenia.”

Skånsom
Dette stemmer fullstendig. Krig er alltid blodig og brutalt. Men saken er at Israels krigføring er mer skånsom enn vestlig krigføring også. På de 4 årene palestinerne har drevet sin intifada, er ca. 3.000 palestinere blitt drept av israelere (og noen hundre til er selvmordsbombere som har drept seg selv, er blitt drept når bomber de laget gikk av før tiden, osv.). Tatt i betraktning at Israel har en effektiv hær og er utsatt for et stort antall angrep, er tallet utrolig lavt. Hadde et vestlig land blitt påtvunget en slik krig, ville motpartens tap trolig vært langt større. Når det har vært opprør i land som Jordan, Syria og Irak, er tapene blitt femsifret (Jordan 1970, Syria 1982) eller sekssifret (Irak, kurdere og shia-muslimer), ofte på langt kortere tid.

Etter vår oppfatning gjør Israel i hovedsak det som er nødvendig for at den israelske sivilbefolkningen skal leve i relativ fred. Det ville Norge og alle andre vestlige land også ha gjort i en tilsvarende situasjon, og antakelig brukt mer brutale metoder enn Israel har brukt.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelIngenting kan erstatte jobbene i Israel
Neste artikkelArbeider fra Thailand drept av terrorister
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise