Hamas lager raketter av gateskilt

Mens krigen mellom palestinske grupper og Israel pågikk aktivt, hørte vi stadig om israelske rakettangrep mot Gaza.

Mens krigen mellom palestinske grupper og Israel pågikk aktivt, hørte vi stadig om israelske rakettangrep mot Gaza.

I mange av tilfellene var det angrep rettet mot små verksteder som laget Kassam-raketter. Slike raketter ble i neste omgang sendt mot de israelske bosetningene i Gaza og mot Sderot og andre israelske byer i nærheten av Gaza.

Nå er det våpenhvile. Men det er slett ikke sikkert at den fremmer freden på lengre sikt. For nå arbeider Hamas febrilsk med å lage stadig flere raketter og andre våpen. På grunn av mangel på råmaterialer, er de ifølge det israelske forsvaret begynt å brukt rørene som holder oppe gateskilt. Det er derfor blitt mangel på skilt i Gaza.
Og det palestinske styret gjør åpenbart ingenting for å stanse denne væpningen av en terror-gruppe.

I tillegg fortsetter de for fullt med å smugle inn våpen fra Egypt. Riktignok har det palestinske styret under stor mediedekning stengt enkelte smugler-tunneler. Det ser ikke ut for å være, denne gangen heller, noen ordentlig aksjon for å sette en stopper for dette.

Mange israelere frykter for at etter som Israel trekker seg ut fra hele Gaza, vil flere områder i Israel komme innenfor rekkevidde av terrorgruppenes raketter. Selv om rakettene er primitive, kan de gjøre betydelig skade og noen ganger drepe. For å si det slik: Ville du ha bodd i et strøk hvor det falt raketter av og til? Faren er ikke minst at byen Ashkelon (som blant annet har et kraftverk) skal komme under rakettbeskytning.

Dersom det palestinske styret ikke gjør noe ordentlig med dette, er det fare for at det bare er et tidsspørsmål før krigen bryter ut for fullt igjen. Og da antakelig med atskillig større tap enn hittil.

Fritt etter en artikkel av Arieh O’Sullivan den 14. februar i Jerusalem Post.

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise