IDF: – Drapet på terroristen har berget mange liv

For snart to år siden ble han sluppet fri av israelsk fangenskap. Siden den gang har Louie Sa'adi (bildet) fortsatt å spre død og pine blant sivile israelere. Han planla blant annet selvmordsangrepene mot nattklubben Stage i Tel Aviv i februar og et kjøpesenter i Netanya i juli. Til sammen ble ti mennesker drept og flere titalls skadet i de to angrepene. Natt til mandag ble Sa'adi, som er en av Islamsk Jihads fremste terrorledere, drept i skuddveksling med israelske styrker i Tulkarm på Vestbredden. Et medlem av Al Aqsa Martyrbrigader ble også drept, og en israelsk soldat såret. Skuddvekslingen brøt ut da israelske soldater var på en arrestoperasjon i den palestinske byen. I følge IDF åpnet de to drepte palestinerne ild først. En Kalashnikov, en pistol, magasiner og eksplosiver ble funnet på kroppen til Louie Sa'adi, skriver Yedioth Aharonoth. Seks andre palestinere ble arrestert i samme operasjon. - Vi gikk inn i Tulkarm i en kamp mot klokken for å stanse angrep mot israelere, sier IDF-oberst Aharon Haliva som ledet den israelske aksjonen. I følge den israelske hæren har Islamsk Jihad planlagt et større angrep i nærmeste fremtid. - Sa'adis hender var dekket av israelsk blod. Jeg tror den skaden vi har påført Islamsk Jihad har berget mange liv, sier Haliva. Jihad-terroristen ble sluppet fri i fangeutvekslingen med Hizbollah i januar 2004. Andre steder på Vestbredden ble over 20 ettersøkte palestinere arrestert natt til mandag, rapporterer Israels Radio. Den siste måneden er 800 ettersøkte palestinere arrestert. Foto: Intelligence and Terrorism Information Center
24. okt. 2005 kl. 15.00
C. Myrland
ISLAMSK JIHAD: Lover hard og blodig hevn Islamsk Jihads talsmann på Gaza-stripen lover en blodig hevn etter drapet på Sa'adi. Fra Damaskus sier Jihad-leder Ramadan Abdullah Shalah at hevnen vil "oppskake" Israel. Han omtaler Sa'adi som "en stor leder med unik militær kapasitet". Israels operasjon i Tulkarm får heller ingen god mottakelse hos palestinske myndigheter. - Vi fordømmer Israels operasjon og mord i Tulkarm. Dette truer våpenhvilen vi prøver å opprettholde, sier palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat. Etter veikartet for fred er palestinerne forpliktet til å avvæpne terrorister som Sa'adi.
24. okt. 2005 kl. 15.00
C. Myrland
IDF: Hever beredskapen etter terroristdrap Israelske styrker langs grensen mot Gaza-stripen hevet beredskapen etter drapet på Jihad-lederen i Tulkarm natt til mandag, skriver Yedioth Aharonoth. Det er ventet at anti-terror operasjonen kan utløse granat- eller rakettangrep mot israelske tettsteder i området.  

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

For snart to år siden ble han sluppet fri av israelsk fangenskap. Siden den gang har Louie Sa’adi (bildet) fortsatt å spre død og pine blant sivile israelere. Han planla blant annet selvmordsangrepene mot nattklubben Stage i Tel Aviv i februar og et kjøpesenter i Netanya i juli. Til sammen ble ti mennesker drept og flere titalls skadet i de to angrepene.
Natt til mandag ble Sa’adi, som er en av Islamsk Jihads fremste terrorledere, drept i skuddveksling med israelske styrker i Tulkarm på Vestbredden. Et medlem av Al Aqsa Martyrbrigader ble også drept, og en israelsk soldat såret.
Skuddvekslingen brøt ut da israelske soldater var på en arrestoperasjon i den palestinske byen. I følge IDF åpnet de to drepte palestinerne ild først. En Kalashnikov, en pistol, magasiner og eksplosiver ble funnet på kroppen til Louie Sa’adi, skriver Yedioth Aharonoth. Seks andre palestinere ble arrestert i samme operasjon.
– Vi gikk inn i Tulkarm i en kamp mot klokken for å stanse angrep mot israelere, sier IDF-oberst Aharon Haliva som ledet den israelske aksjonen. I følge den israelske hæren har Islamsk Jihad planlagt et større angrep i nærmeste fremtid.
– Sa’adis hender var dekket av israelsk blod. Jeg tror den skaden vi har påført Islamsk Jihad har berget mange liv, sier Haliva. Jihad-terroristen ble sluppet fri i fangeutvekslingen med Hizbollah i januar 2004.
Andre steder på Vestbredden ble over 20 ettersøkte palestinere arrestert natt til mandag, rapporterer Israels Radio. Den siste måneden er 800 ettersøkte palestinere arrestert.
Foto: Intelligence and Terrorism Information Center

24. okt. 2005 kl. 15.00
C. Myrland

ISLAMSK JIHAD:
Lover hard og blodig hevn
Islamsk Jihads talsmann på Gaza-stripen lover en blodig hevn etter drapet på Sa’adi. Fra Damaskus sier Jihad-leder Ramadan Abdullah Shalah at hevnen vil “oppskake” Israel. Han omtaler Sa’adi som “en stor leder med unik militær kapasitet”.
Israels operasjon i Tulkarm får heller ingen god mottakelse hos palestinske myndigheter.
– Vi fordømmer Israels operasjon og mord i Tulkarm. Dette truer våpenhvilen vi prøver å opprettholde, sier palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat. Etter veikartet for fred er palestinerne forpliktet til å avvæpne terrorister som Sa’adi.

24. okt. 2005 kl. 15.00
C. Myrland

IDF:
Hever beredskapen etter terroristdrap
Israelske styrker langs grensen mot Gaza-stripen hevet beredskapen etter drapet på Jihad-lederen i Tulkarm natt til mandag, skriver Yedioth Aharonoth. Det er ventet at anti-terror operasjonen kan utløse granat- eller rakettangrep mot israelske tettsteder i området.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelAvviser hemmelige forhandlinger med PA
Neste artikkelIDF: – Drapet på terroristen har berget mange liv
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise