Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Er du en palestinist?

- Palestinisme er en religion, i den forstand at du må akseptere den totalt, uten reservasjoner, skriver den israelske kommentatoren Guy Bechor i Yedioth Aharonoth.

– Palestinisme er en religion, i den forstand at du må akseptere den totalt, uten reservasjoner, skriver den israelske kommentatoren Guy Bechor i Yedioth Aharonoth.

Bechor mener palestinernes sak er mer enn politikk og historie. Det har blitt en verdensvid religion, «også for noen uskyldige tullinger her i Israel», skriver Bechor.

Religionen har egne voldelige ritualer, offer og bønner. Eksempler på det siste er «rett til å vende tilbake» og «en palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad«. Palestinismen har også sine evangelister i Norge.

Den nye religionen har Yasser Arafat som yppersteprest og den ubestridte pave. Han ble et symbol for de undertryktes kamp for frihet, men «hans tilhengere brydde seg aldri med å sjekke fakta». Bildet av Arafat ble en nasjonalskatt for palestinerne, «den eneste nasjonalskatt de har».

– I fjor døde ypperstepresten, og den palestinske sak begynte å komme i skyggen, skriver Bechor. Palestinerne gikk fra å være et «offer» til å bli krigsherrer, morderiske gjenger, Hamas, Jihad og Mahmoud Abbas. «Arafat var en prest. Abbas en etterfølger. Arafat var en mytologisk figur. Det er definetivt ikke Abbas», skriver Bechor.

Som enhver annen religion, er palestinismen total og uten kompromiss. Selv etter yppersteprestens død tør ikke palestinerne å stille spørsmål ved sin religion.

– Så lenge palestinerne snakker om «rett» er det ikke noe plass for Israel og dets nåværende innbyggere, skriver Bechor.

– Den eneste muligheten Israel står igjen med er ensidige tiltak, å distansere seg og beskytte seg fra palestinerne og opprørsreligionen de har skapt, skriver Bechor.

– Deres, og vår, tragedie er at palestinerne ikke har kontroll over religionen de har skapt – den kontrollerer dem, avslutter Bechor.

Fra 1998 har Guy Bechor undervist i arabisk lov ved «The Interdisciplinary Center» i Herzliya. Av The Middle East Media Research Institute ble Bechor omtalt som en venstreorientert (left-leaning) ekspert på den israelsk-palestinske konflikt i 2001.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart