Er du en palestinist?

- Palestinisme er en religion, i den forstand at du må akseptere den totalt, uten reservasjoner, skriver den israelske kommentatoren Guy Bechor i Yedioth Aharonoth.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Palestinisme er en religion, i den forstand at du må akseptere den totalt, uten reservasjoner, skriver den israelske kommentatoren Guy Bechor i Yedioth Aharonoth.

Bechor mener palestinernes sak er mer enn politikk og historie. Det har blitt en verdensvid religion, “også for noen uskyldige tullinger her i Israel”, skriver Bechor.

Religionen har egne voldelige ritualer, offer og bønner. Eksempler på det siste er “rett til å vende tilbake” og “en palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad“. Palestinismen har også sine evangelister i Norge.

Den nye religionen har Yasser Arafat som yppersteprest og den ubestridte pave. Han ble et symbol for de undertryktes kamp for frihet, men “hans tilhengere brydde seg aldri med å sjekke fakta”. Bildet av Arafat ble en nasjonalskatt for palestinerne, “den eneste nasjonalskatt de har”.

– I fjor døde ypperstepresten, og den palestinske sak begynte å komme i skyggen, skriver Bechor. Palestinerne gikk fra å være et “offer” til å bli krigsherrer, morderiske gjenger, Hamas, Jihad og Mahmoud Abbas. “Arafat var en prest. Abbas en etterfølger. Arafat var en mytologisk figur. Det er definetivt ikke Abbas”, skriver Bechor.

Som enhver annen religion, er palestinismen total og uten kompromiss. Selv etter yppersteprestens død tør ikke palestinerne å stille spørsmål ved sin religion.

– Så lenge palestinerne snakker om “rett” er det ikke noe plass for Israel og dets nåværende innbyggere, skriver Bechor.

– Den eneste muligheten Israel står igjen med er ensidige tiltak, å distansere seg og beskytte seg fra palestinerne og opprørsreligionen de har skapt, skriver Bechor.

– Deres, og vår, tragedie er at palestinerne ikke har kontroll over religionen de har skapt – den kontrollerer dem, avslutter Bechor.

Fra 1998 har Guy Bechor undervist i arabisk lov ved “The Interdisciplinary Center” i Herzliya. Av The Middle East Media Research Institute ble Bechor omtalt som en venstreorientert (left-leaning) ekspert på den israelsk-palestinske konflikt i 2001.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise