Palestinske fredsspillere

Den palestinske fotballforeningen (FA) har bestemt seg for å straffe spillerne som deltok i en "fredskamp" i Barcelona forrige uke.

Den palestinske fotballforeningen (FA) har bestemt seg for å straffe spillerne som deltok i en “fredskamp” i Barcelona forrige uke.

Fredslaget bestod av israelske og palestinske fotballspillere, som tilslutt tapte 2-1 mot det spanske storlaget Barcelona, på Nou Camp foran 31.820 tilskuere.

– Den palestinske fotballforeningen vil sette i sammen en komité som skal etterforske spillerne som deltok i kampen […] Alle som var involvert vil bli straffet, forteller leder for organisasjonen, Jamal Zaqout.

– Vi handler i samsvar med holdningen til folket vårt, som er imot normalisering [av relasjonene med Israel] før okkupasjonen er over, fortsatte han.

Femten israelere, deriblant mange landslagsspillere, og tolv palestinere fra Vestbredden, deltok i kampen, som var sponset av stiftelsen Shimon Peres’ fredssenter. En talskvinne for stiftelsen sier til Yedioth Aharonoth, at FAs reaksjon er “uansvarlig og irriterende.”

– Peres senteret, sammen med sin palestinske partner, Abu Sukar senteret, mottok godkjennelse til kampen, fra PA-formann Mahmoud Abbas og Jibril Rajoub, sier hun.

Spillerne som deltok uttalte etter kampen, at selv om det ble tap, så ble “målet oppnådd”. Nemlig å sende et budskap ut i verden, om fred og samarbeid mellom israelere og palestinere.alestiner.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelAdvarer enda sterkere mot Sinai
Neste artikkelBegraves fredag formiddag
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise