Palestinske fredsspillere

Den palestinske fotballforeningen (FA) har bestemt seg for å straffe spillerne som deltok i en "fredskamp" i Barcelona forrige uke.

Den palestinske fotballforeningen (FA) har bestemt seg for å straffe spillerne som deltok i en «fredskamp» i Barcelona forrige uke.

Fredslaget bestod av israelske og palestinske fotballspillere, som tilslutt tapte 2-1 mot det spanske storlaget Barcelona, på Nou Camp foran 31.820 tilskuere.

– Den palestinske fotballforeningen vil sette i sammen en komité som skal etterforske spillerne som deltok i kampen […] Alle som var involvert vil bli straffet, forteller leder for organisasjonen, Jamal Zaqout.

– Vi handler i samsvar med holdningen til folket vårt, som er imot normalisering [av relasjonene med Israel] før okkupasjonen er over, fortsatte han.

Femten israelere, deriblant mange landslagsspillere, og tolv palestinere fra Vestbredden, deltok i kampen, som var sponset av stiftelsen Shimon Peres’ fredssenter. En talskvinne for stiftelsen sier til Yedioth Aharonoth, at FAs reaksjon er «uansvarlig og irriterende.»

– Peres senteret, sammen med sin palestinske partner, Abu Sukar senteret, mottok godkjennelse til kampen, fra PA-formann Mahmoud Abbas og Jibril Rajoub, sier hun.

Spillerne som deltok uttalte etter kampen, at selv om det ble tap, så ble «målet oppnådd». Nemlig å sende et budskap ut i verden, om fred og samarbeid mellom israelere og palestinere.alestiner.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise