Terror halvert i 2005

Antallet israelere drept i palestinsk terror fortsetter å synke. Fra intifadaens mest dødbringende år i 2002, da 453 israelere ble drept, har antallet drepte blitt omlag halvert hvert år.

Antallet israelere drept i palestinsk terror fortsetter å synke. Fra intifadaens mest dødbringende år i 2002, da 453 israelere ble drept, har antallet drepte blitt omlag halvert hvert år.

Fra 2004 til 2005 er 55 prosent færre israelere drept.

– Vi har bevist at vi kan redusere antall terrordrepte fra 450 personer i året til 50. Men husk at i 1999 var det bare én person som ble drept i palestinsk terror. Vår oppgave er å redusere tallet videre til et minimum, sier en høyt rangert IDF-offiser til Jerusalem Post.

Det siste året er 52 israelere drept i terrorangrep. Av disse var 43 sivile. Israelske sikkerhetsstyrker har i samme periode stanset 12 planlagte selvmordsaksjoner i deres siste fase, opplyser IDF. I 2004 var det 14 selvmordsbomber, hittil i 2005 har det vært fem. 637 israelere ble skadet i angrepene det siste året.

Jihad trapper opp
Statistikk-tallene viser at Islamsk Jihad har trappet opp sin terroraktivitet, mens Hamas kun har stått bak en selvmordsaksjon i Israel det siste året.
I følge Betselem, en israelsk organisasjon som overvåker menneskerettigheter i de palestinske områdene, er 170 palestinere drept av israelske sikkerhetsstyrker de første elleve månedene av 2005. Dette er en stor nedgang i forhold til 2004, da 812 palestinere ble drept.

– I 2003 var det hele palestinske skoleklasser i Nablus som meldte seg som selvmordsbombere. Det skjer ikke lenger, sier IDF-offiseren som orienterte pressen om de siste statistikk-tallene. Et økende fremtidshåp i den palestinske befolkningen, sikkerhetsbarrieren, avstraffelser fra IDFs side og den midlertidige våpenhvilen som PA-formann Mahmoud Abbas har forhandlet frem er forklaringer på nedgang i terroren.

Etter Israels tilbaketrekning fra Gaza-stripen er antallet Kassam-raketter og granater skutt inn i Israel redusert med 80 prosent. I årets siste kvartal ble det skutt 78 prosjektiler, mot 304 i tredje kvartal.

Langs Israels nordgrensen økte angrepene fra 18 i 2004 til 31 i 2005.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelStiller seg bak Netanyahu
Neste artikkelAvviser deling av Jerusalem
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise