Yasser Arafats forhold til Jesus og det jødiske

– Jesus var palestiner, sa Yasser Arafat da han for første gang feiret julen i Betlehem.

Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

– Jesus var palestiner, slo Yasser Arafat (innfelt) fast i 1995. Ti år senere fortalte fredsmekler Terje Rød-Larsen til det amerikanske tidsskriftet ”The Atlantic” at Yassir Arafat var en «mesterlig manipulator» som «løy hele tida».

Yasser Arafat feiret julen i Betlehem i 1995. Der holdt han en stor tale, som ble gjengitt i begeistrede ordelag i Dagbladet og noe mer nøkternt i en del andre norske medier. En av de tingene Arafat fastslo i talen sin, var at Jesus var palestiner.

I PLOs språkbruk er palestiner et klart definert begrep. Det er en araber som bor i, eller stammer fra, det britene kalte Palestina, dvs. Israel, Vestbredden og Gaza. Jødene regnes bare som en religion, ikke som et folk. Arafats ord viser at han fortsatte å gjøre som det står i PLOs charter: Benekter at jødene er et folk.

Som en kristen kommentar til Arafats påstand vil jeg minne om gamle Simeon, som bodde i Jerusalem og som møtte den hellige familien i templet da Jesu foreldre kom for å “bære ham fram for Herren” (Luk. 2:22, sml. 3. Mos. 12:2-4). Simeon var rettskaffen og gudfryktig og ventet på tiden som skulle komme med trøst for Israel. Han tok Jesus-barnet i armene, priste Gud og sa: “Herre, nå lar du din tjener fare herfra i fred, slik som du har sagt. Med egne øyne har jeg sett din frelse, som du har beredt i alle folks påsyn, et lys som blir til åpenbaring for hedningene og til ære for ditt folk Israel.” Dette folket var og er Jesu eget folk. Vi husker at Jesus sa: “Jeg er ikke sendt til andre enn de bortkomne sauene i Israels folk.” (Matt. 15, 24) Men før sin himmelfart gav han misjonsbefalingen til disiplene om å gå ut i all verden.

Ordet Israel er nevnt 13 ganger i de 4 evangeliene, og ordet jøde med avledninger er nevnt ikke mindre enn 83 ganger der. Vi husker at vismennene kalte Jesus jødenes konge (Matt. 2, 2). Palestina og palestiner er ikke nevnt i det hele tatt, heller ikke araber.

Jødisk rase?
Av og til kan vi lese stoff som skal vise at dagens jøder ikke har noe med det gamle Israels-folket å gjøre. Man skriver at få av dagens jøder stammer fra oldtidens jøder. Det har vært inngifte, andre folk har tatt ved jødenes tro osv.

Man har langt på vei rett i den faktiske beskrivelsen. Men hva så? Langt inn i Fremskrittspartiet vakte det avsky da “Hvit valgallianse” for noen år siden sa at barn som er adoptert til Norge som små og vokser opp hos norske foreldre, må sendes tilbake eller steriliseres hvis de er av andre raser. Nesten alle nordmenn mener at et barn som har vokst opp i en norsk kultur, er helnorsk, uansett fargen på huden og håret. De problemer som måtte være i forhold til innvandrerne, er kulturproblemer, ikke raseproblemer.

Nå som på Jesu tid er jødenes oppfatning av seg selv at de er et folk, Israels folk. Den som vil bli en del av dette folket, kan ikke bli det ved å innvandre i et geografisk område, heller ikke i Israel. Man bli israeler ved å flytte til Israel og få israelsk statsborgerskap, men man blir ikke jøde av det. Man blir jøde ved å innvandre i jødenes tro og kultur. Gjennomgår man en gyldig konvertering, og feirer man sabbaten i år etter år, holder jødenes spiseforskrifter osv., da er man en del av det jødiske folket. Da er det helt irrelevant å komme trekkende med i hvor stor grad jødene fysisk stammer fra oldtidens jøder. Det blir samme typen logikk som Hvit valgallianse anlegger overfor utenlandske barn som er adoptert i Norge.

Og ellers har både europeere og arabere, både i Palestina og andre steder, i mange århundrer bekreftet at jødene er ett folk: Jødene er blitt diskriminert og til dels forfulgt og behandlet som fremmede, uansett hvor lenge de hadde bodd i et område (noen ganger lenger enn europeerne eller araberne selv), uansett jødenes rase og uten hensyn til om de måtte stamme rent biologisk fra oldtidens jøder.

Relatert artikkel:
Er jødene jøder?

 

Forrige artikkelForspill til krig
Neste artikkelResultat av menneskelig eller teknisk feil
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -