Skal alle kunne kreve gamle land?

Det sies at dersom andre nasjoner skulle gjøre som jødene, ville det bli kaos i verden. For det er mange folk som har styrt andre land i historiens løp. Når jødene får Israel fordi de styrte der for mer enn 2000 år siden, må vel andre få samme rett? Skal nordmenn forlange Normandie, Danmark forlange England, araberne forlange Spania? Tenk for konflikter og kaos det ville gi.

Svaret burde være åpenbart: Nordmenn har et land hvor vi hører hjemme og kan styre oss selv, danskene likeså. Og araberne har enorme landområder i 22 uavhengige stater.

Når jødene trengte et land, var det fordi de ikke hadde noe. Ingenting. Det er helt feil å sammenligne dem med dem som har et land fra før. Jødene bodde heller ikke samlet i noe område slik at man kunne sette grenser rundt og gi dem frihet der (slik man har gjort for kosovo-albanerne, selv om de har jaget serberne som også bodde der). Jødene måtte få et land de måtte flytte til. Og da var deres gamle land det naturlige, av mange grunner.

De land og folk som har behandlet sine jøder som fremmede selv om de har bodd der i århundrer, har aller minst noen grunn til å protestere mot at jødene har fått sitt land. Det gjelder samtlige arabiske land og mange andre.

Dette er en lett oppdatert artikkel som ble publisert første gang i boken Med Israel for fred i september 2008.

Relatert artikkel:
Jødene har rett til landet

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

 

Forrige artikkelBosettere kompenseres for byggestans
Neste artikkelIsrael sender hjelpemannskaper til Haiti
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -