Skal alle kunne kreve gamle land?

Det sies at dersom andre nasjoner skulle gjøre som jødene, ville det bli kaos i verden. For det er mange folk som har styrt andre land i historiens løp. Når jødene får Israel fordi de styrte der for mer enn 2000 år siden, må vel andre få samme rett? Skal nordmenn forlange Normandie, Danmark forlange England, araberne forlange Spania? Tenk for konflikter og kaos det ville gi.

Svaret burde være åpenbart: Nordmenn har et land hvor vi hører hjemme og kan styre oss selv, danskene likeså. Og araberne har enorme landområder i 22 uavhengige stater.

Når jødene trengte et land, var det fordi de ikke hadde noe. Ingenting. Det er helt feil å sammenligne dem med dem som har et land fra før. Jødene bodde heller ikke samlet i noe område slik at man kunne sette grenser rundt og gi dem frihet der (slik man har gjort for kosovo-albanerne, selv om de har jaget serberne som også bodde der). Jødene måtte få et land de måtte flytte til. Og da var deres gamle land det naturlige, av mange grunner.

De land og folk som har behandlet sine jøder som fremmede selv om de har bodd der i århundrer, har aller minst noen grunn til å protestere mot at jødene har fått sitt land. Det gjelder samtlige arabiske land og mange andre.

Dette er en lett oppdatert artikkel som ble publisert første gang i boken Med Israel for fred i september 2008.

Relatert artikkel:
Jødene har rett til landet

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise