Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Ikke stol på verden

Yair Lapid
Yair Lapid
Verdenssamfunnets likegyldighet til Syrias brutalitet lærer israelerne en lekse: Vi kan ikke regne med at Vesten kommer til å gjøre noe for å redde oss, skriver Yair Lapid.

Den israelske journalisten Yair Lapid, som har meldt sitt kandidatur til neste Knesset-valg, tegner et grelt bilde av det som skjer i Syria i en artikkel i Yedioth Aharonoth.  Han beskriver likene som ligger i gatene i Homs. De ligger der som varseltegn [til israelere] om verdens likegyldighet, mer enn diktatorers ondskap, mener Lapid. Vi kan ikke stole på verdens samvittighet eller vilje til å komme å redde oss, hvis vi skulle være i fare. Hvis verden hadde samvittighet, ville situasjonen i Syria ikke være slik den er i dag, argumenterer Lapid.

Han advarer mot en naivitet basert på en tro om at alle mennesker innerst inne er gode. Dette kan være meget farlig, påpeker Lapid.

For fem år siden, var Tommy Lapid, Yair Lapids far, på Yad Vashem Holocaust-museum i anledning Holocaust-minnedagen. Det var en fin vårdag, og han var klar over at han snart kom til å dø. Han sa følgende forteller sønnen i sin artikkel:

«Den opplyste verden ber oss om å gjøre kompromisser og ta sjanser for å skape muligheter for fred. Samtidig spør vi den opplyste verden, vi spør alle dere som preker til oss på Holocaust-minnedagen:

Hva vil dere gjøre hvis vi tar sjanser, ofrer uskyldige og setter vår lit til dere  – og så går noe galt? Hva hvis den andre siden ikke oppfører seg som forventet, og i stedet kaster ild og pest og gift og kanskje til og med atomvåpen?

Hva kommer dere til å gjøre da? Kommer dere til å be om tilgivelse? Kommer dere til å si at «dere tok feil»? Kommer dere til å sende bandasjer til oss? Kommer dere til å starte barnehjem for barna som overlevde? Kommer dere til å be for sjelene våre?»

Les også en artikkel som beskriver en rekke eksempler hvor vestlige land har sviktet Israel i en nødssituasjon, eller brutt garantier.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart