– De kristne er ganske enkelt ikke ønsket

"Den arabiske våren" har sendt kalde gufs over den kristne minoriteten i en rekke arabiske land. De kristne blir nå offer for de samme mekanismer som jaget jødene ut av Nord-Afrika og Midtøsten for 60 år siden.
Skjermdump fra MIFFs videointervju med Isa Bajalia.
Skjermdump fra MIFFs videointervju med Isa Bajalia.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den amerikansk-palestinske pastoren Isa Bajalia kjenner situasjonen for de kristne araberne bedre enn de fleste. I over 20 år har han vært pastor for en menighet i Ramallah på Vestbredden. De siste årene har han også reist mye i Egypt og Tunisia.

16. mars 2012 ble Bajalia intervjuet av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. Se hele videointervjuet her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xn7RpnuXXs4[/youtube]

– Nesten hver eneste måned blir en kristen kirke utsatt for angrep i Egypt, forteller Bajalia. Angrepene blir gjennomført på grunnlag av rent religiøst hat, mener han. Over hundre tusen kristne har flyktet fra Egypt i  løpet av det siste året.

Bajalia forteller også om sin kollega Rami Ayyad, som ble myrdet av islamister på Gaza-stripen i 2007. Hamas-myndighetene gjorde ingenting for å straffe gjerningsmennene, og ga ikke beskyttelse til de andre kristne lederne. I stedet ble det anbefalt at de kristne lederne flyttet fra området.

Jødene er gjennom århundrene blitt utsatt for systematisk diskriminering i den muslimske verden generelt og den arabiske verden spesielt. Jøder bosatt i det som senere ble kalt Palestina, var minst like sterkt diskriminert og forfulgt som i resten av det arabiske området. Ekstra-skatter og beskyttelsespenger gjorde at de ikke hadde råd til å bo der uten støtte fra jøder i resten av verden. Bajalia forteller eksempler på at kristne, også i våre dager, blir utsatt for tilsvarende pengeutpressing og trusler.

På 1940-tallet var det ca. 1.000.000 jøder i hele den arabiske verden. Nå er det færre enn 10.000 igjen. Arabiske stater hadde ikke, og har ikke, plass for sine jøder til å leve i fred, frihet og verdighet. Israel har blitt nødhavn for minst 600.000 jøder jaget fra den arabiske verden.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise