– Araberlandene må ta ansvar for jødiske flyktninger

Viseutenriksminister Danny Ayalon sa også at araberne må se sitt eget ansvar for å løse det palestinske flyktningproblemet, siden det var de som gikk til krig mot Israel.
Israels viseutenriksminister Danny Ayalon. (Foto: GPO)
Israels viseutenriksminister Danny Ayalon. (Foto: GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Under en konferanse om “Jødiske flyktninger fra arabiske land” arrangert av utenriksdepartementet, sa Danny Ayalon at araberne må ta ansvar for de jødene som ble fordrevet i 1948.

– Den arabiske liga må akseptere sitt ansvar og anerkjenne at det er de som har ført til at jøder ble fordrevet fra arabiske land, uttalte utenriksministeren.

– I dag er rundt 50 prosent av den israelske befolkningen flyktninger og deres etterkommere fra disse arabiske landene. De har assimilert seg helt og har bidratt til Israels framgang. Akkurat som staten Israel tok inn de jødiske flyktningene, må de arabiske flyktningene som forlot Palestina fra mandattiden bli tilbudt samme behandling, la han til.

Ayalon sa også at araberne må innse at også de har et ansvar for de palestinske flyktningene, siden det var de som angrep Israel. Derfor vil det alltid være et israelsk krav at de palestinske flyktningene absorberes av den framtidige palestinske staten selv, i stedet for at de skal få “rett til å vende tilbake”, forklarte han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise