Israelere langt mindre negative til Obama

President Barack Obamas besøk i Israel var en suksess, dersom målet var å gjøre seg populær blant israelerne. Andelen som mener han er mer pro-palestinsk, har falt dramatisk. Men israelerne er fortsatt usikre på ham.

Barack Obama (f.v) lyktes delvis med sin sjarmoffensiv i Israel. Her fra det offisielle møtet med statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Avi Ohayun, GPO)
Barack Obama (f.v) lyktes delvis med sin sjarmoffensiv i Israel. Her fra det offisielle møtet med statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Avi Ohayun, GPO)

En meningsmåling fra Smith Research ble publisert i Jerusalem Post søndag. Her kommer det fram at andelen israelere som mener Barack Obamas administrasjon er mer pro-palestinsk enn pro-israelsk har falt med 20 prosentpoeng siden forrige måling.

Men det er ikke noen betydelig økning i andelen som mener Obama administrasjonen er mer pro-israelsk enn pro-palestinsk. Økningen har bare vært ett prosentpoeng.

Av de 500 deltakerne i målingen sier 27 prosent at presidenten er mest pro-israelsk og 16 prosent at han er mest pro-palestinsk. 39 prosent mener han er nøytral, mens 18 prosent er usikre. I undersøkelsen som ble gjennomført før statsbesøket, svarte 26 prosent at han var mer pro-israelsk, 36 prosent mer pro-palestinsk, 26 prosent mener han er nøytral og 12 prosent er usikre.

Ikke siden mai 2009 har flere israelere ment at Obama er på deres side. Man må også tilbake til den tid for å finne målinger hvor færre israelere trodd at Obama er mest pro-palestinsk.

Forrige artikkelSeks millioner jøder i Israel
Neste artikkel– Forholdet mellom Israel og Hellas vil bestå
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no