40 kart som forklarer Midtøsten

Fra kart med Ur i Kaldea, via kart over arabernes erobringer og israelske bosetninger til kart over etnisk rensning i Bagdad. Se den unike samlingen med 40 kart som forklarer Midtøsten.
Kartet viser etniske grupper i Midtøsten. Klikk inn i lenken til Vox i artikkelen for å se forklaring under kart nummer 14.

I mai 2014 publiserte det amerikanske nettstedet Vox.com en samling med 40 kart som gir spennende innsikt i mange sider ved Midtøsten – både historien og viktige hendelser i nær tid.

Gå til Vox for å se alle kartene. Er du interessert i Midtøsten, og har du den minste glede av kart, er denne siden absolutt verdt et besøk!

Her følger to eksempler på kart.

Dette kartet viser Omayyad-kalifatet da det var på sitt største i år 750 e. Kr. Kartet er laget av Mohammad adil-Rashidun.
Dette kartet viser Omayyad-kalifatet da det var på sitt største i år 750 e. Kr. Kartet er laget av Mohammad adil-Rashidun.
Dette kartet viser israelske bosetninger på Vestbredden, og hvordan disse har utviklet seg i perioden 2000 til 2012. Kartet er laget av Jan De Jong ved Foundation for Middle East Peace.
Dette kartet viser israelske bosetninger på Vestbredden, og hvordan disse har utviklet seg i perioden 2000 til 2012. Kartet er laget av Jan De Jong ved Foundation for Middle East Peace.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise