PAs mufti sier det er ulovlig å oppgi noe av Palestina

- Det er alle muslimers plikt å frigjøre Palestina og Jerusalem, sier palestinske selvstyremyndigheters øverste leder sjeik Muhammad Hussein.
Sjeik Muhammad Hussein er mufti for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Østerrikes utenriksdepartement)
Sjeik Muhammad Hussein er mufti for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Østerrikes utenriksdepartement)

23. mars gjenga den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida en uttalelse av sjeik Muhammad Hussein, muftien i de palestinske selvstyremyndigheter.

– Landet Palestina er waqf. Det må ikke bli oppgitt, og ingen del av det må bli solgt. Det er plikten til lederne av [den islamske] nasjonen og deres folk å frigjøre Palestina og Jerusalem, sa Hussein, ifølge oversettelsen til Palestinian Media Watch.

Å klassifisere hele Palestina som waqf, betyr at hele området etter islamsk lov tilhører Islam og må være under muslimsk dominans.

Hussein ble innsatt som palestinernes fremste religiøse leder av PA-president Mahmoud Abbas i 2006. Ifølge de religiøse og politiske retningslinjene som han trekker opp, er det ulovlig for palestinske ledere å anerkjenne Israel eller undertegne en avtale som oppgir noen del av Palestina til Israel.

En lignende uttalelse kom fra Mahmoud Al-Habbash i høst. Han er palestinernes nest øverste leder og rådgiver til Abbas.

I økende grad, skriver Palestinian Media Watch, tar de Fatah-kontrollerte selvstyremyndighetene i bruk de samme ordene som Hamas i sitt charter. Der heter det i artikkel 11: “Hamas tror at Palestina har vært et islamsk landområde (waqf) gjennom generasjoner og inntil Oppstandelsens dag.” (…) “Ingen kan gi avkall på det eller deler av det, eller forlate det eller deler av det.” Selv ikke alle arabiske og palestinske ledere til sammen kan oppgi det. “Dette gjelder for alle land som er erobret av Islam med makt.”

Hvem sa at det er Israel som står i veien for en løsning med to stater for to folk?

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise