Falsk melding om Saudi-Arabisk prinsebesøk til Israel

Nettsiden awdnews.com meldte torsdag 2. juli at den saudiske prinsen Talal Bin Waleed i nær fremtid ville reise til Israel på en sju dager lang pilegrimstur.

Prins Talal Bin Waleed (Foto: awdnews.com)
Prins Talal Bin Waleed (Foto: awdnews.com)

Ifølge artikkelen skal han ha sagt at besøket ville markere starten på en ny tid med fred og brorskap mellom Israel og dets arabiske naboer.

Awdnews skrev at det var den saudiske og arabisk-språklige avisen Okaz som hadde meldt dette samme dag.

Saken ble raskt spredt til andre nettsider og i sosiale medier der mange uttrykte forbauselse og glede.

Jerusalem Post skrev også en artikkel om saken, men etter at det ble klart at meldingen var falsk, ble artikkelen fjernet uten nærmere forklaring, noe nettsiden CAMERA (Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America) kritiserer dem for.

Et søk på Google viser at den falske meldingen fortsatt ligger ute på mange nettsteder.

Til tross for Saudi-Arabias offisielt fientlige holdning til Israel, er det nylig blitt kjent at representanter for de to landene har hatt fem møter siden begynnelsen av 2014 for å diskutere trusselen den islamske republikken Iran utgjør i regionen.

Det er mange i Israel som håper at Saudi-Arabia snart vil følge Egypts og Jordans eksempel i å anerkjenne og inngå fred med Israel.

Forrige artikkelIsraelske, arabiske lærere tiltalt for støtte og spredning av propaganda for “Den islamske staten”
Neste artikkelPA arresterte 170 Hamas-medlemmer på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -