Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Konflikten blir mer religiøs

Ronni Shaked. (Foto: Privat/ Facebook)
Ronni Shaked. (Foto: Privat/ Facebook)
- Konflikten mellom jøder og arabere blir mindre nasjonalistisk og etnisk og mer religiøs, mener den israelske journalisten og forskeren Ronni Shaked.

Søndag 9. august 2015 ble Ronni Shaked ved Truman-instituttet ved Hebrew University intervjuet på IBA (Israels motstykke til NRK). Han er også journalist i avisen Yedioth Aharonoth.

I intervjuet sa han at konflikten mellom jøder og arabere blir mindre nasjonalistisk og etnisk og mer religiøs. Konflikten akkurat nå er særlig mellom jødiske bosettere og palestinere på Vestbredden, og konfliktpunktene er i stor grad religiøse.

Palestinerne forsøker å organisere en milits i hver landsby. Den skal forsvare dem mot angrep fra bosettere. I en terrorhandling, sannsynligvis utført av ekstreme jøder, ble et palestinsk barn på 18 måneder drept. Barnets far døde senere av skadene. Det har bidradd til å øke følelsene.

Det er i dag et meget godt samarbeid mellom israelske og palestinske sikkerhetsstyrker. I juli 2015 ble 300 Hamas-folk arrestert av PA på Vestbredden. Det er flere enn israelerne har arrestert det siste halve året. Mange terrorhandlinger er avverget de siste tre månedene.

Shaked mener at Israel skulle ha arrestert flere jøder i voldelige miljøer, og de skulle vært arrestert tidligere. Men det er tegn på at dette blir tatt mer alvorlig nå.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart