Israel angrep iranske mål i Syria

Formålet med angrepet skal ha vært å stanse våpenleveranser til Hizbollah.
Dette bildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus.
Dette illustrasjonsbildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Bildet er fra et israelsk angrep i mai 2018.

En kilde i det israelske flyvåpenet bekrefter at Israel natt til onsdag 26. desember gjennomførte et større luftangrep i Syria, skriver Times of Israel.

Israelske jagerfly skal ha angrepet flere iranske mål på tre forskjellige steder i Syria sent tirsdag kveld og tidlig onsdag morgen. Formålet med angrepet var først og fremst å ødelegge infrastruktur brukt av Iran til å oppbevare og frakte våpen til den iran-støttede terrorgruppen Hizbollah i Sør-Libanon.

Israel skal også ha ødelagt et syrisk antiluftskyts som skjøt etter flyene.

Kilden hevder at iranske styrker opererer mindre enn 80 kilometer fra Israels grense, til tross for russiske forsikringer om at de skal holde Iran langt unna.

Det russiske forsvarsdepartementet sier det syriske luftforsvaret klarte å skyte ned 14 av de 16 presisjonsstyrte israelske bombene, mens de to siste traff et våpenlager vest for den syriske hovedstaden Damaskus. Den israelske kilden derimot hevder at alle målene ble truffet i angrepet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise