Israel angrep iranske mål i Syria

Dette bildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus.
Dette illustrasjonsbildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Bildet er fra et israelsk angrep i mai 2018. Søndag angrep Israel mål utenfor byen igjen.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En kilde i det israelske flyvåpenet bekrefter at Israel natt til onsdag 26. desember gjennomførte et større luftangrep i Syria, skriver Times of Israel.

Israelske jagerfly skal ha angrepet flere iranske mål på tre forskjellige steder i Syria sent tirsdag kveld og tidlig onsdag morgen. Formålet med angrepet var først og fremst å ødelegge infrastruktur brukt av Iran til å oppbevare og frakte våpen til den iran-støttede terrorgruppen Hizbollah i Sør-Libanon.

Israel skal også ha ødelagt et syrisk antiluftskyts som skjøt etter flyene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilden hevder at iranske styrker opererer mindre enn 80 kilometer fra Israels grense, til tross for russiske forsikringer om at de skal holde Iran langt unna.

Det russiske forsvarsdepartementet sier det syriske luftforsvaret klarte å skyte ned 14 av de 16 presisjonsstyrte israelske bombene, mens de to siste traff et våpenlager vest for den syriske hovedstaden Damaskus. Den israelske kilden derimot hevder at alle målene ble truffet i angrepet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag