Israel angrep iranske mål i Syria

Formålet med angrepet skal ha vært å stanse våpenleveranser til Hizbollah.
Dette bildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus.
Dette illustrasjonsbildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Bildet er fra et israelsk angrep i mai 2018.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En kilde i det israelske flyvåpenet bekrefter at Israel natt til onsdag 26. desember gjennomførte et større luftangrep i Syria, skriver Times of Israel.

Israelske jagerfly skal ha angrepet flere iranske mål på tre forskjellige steder i Syria sent tirsdag kveld og tidlig onsdag morgen. Formålet med angrepet var først og fremst å ødelegge infrastruktur brukt av Iran til å oppbevare og frakte våpen til den iran-støttede terrorgruppen Hizbollah i Sør-Libanon.

Israel skal også ha ødelagt et syrisk antiluftskyts som skjøt etter flyene.

Kilden hevder at iranske styrker opererer mindre enn 80 kilometer fra Israels grense, til tross for russiske forsikringer om at de skal holde Iran langt unna.

Det russiske forsvarsdepartementet sier det syriske luftforsvaret klarte å skyte ned 14 av de 16 presisjonsstyrte israelske bombene, mens de to siste traff et våpenlager vest for den syriske hovedstaden Damaskus. Den israelske kilden derimot hevder at alle målene ble truffet i angrepet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise