Israel angrep iranske mål i Syria

Formålet med angrepet skal ha vært å stanse våpenleveranser til Hizbollah.

Dette bildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus.
Dette illustrasjonsbildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Bildet er fra et israelsk angrep i mai 2018. Søndag angrep Israel mål utenfor byen igjen.

En kilde i det israelske flyvåpenet bekrefter at Israel natt til onsdag 26. desember gjennomførte et større luftangrep i Syria, skriver Times of Israel.

Israelske jagerfly skal ha angrepet flere iranske mål på tre forskjellige steder i Syria sent tirsdag kveld og tidlig onsdag morgen. Formålet med angrepet var først og fremst å ødelegge infrastruktur brukt av Iran til å oppbevare og frakte våpen til den iran-støttede terrorgruppen Hizbollah i Sør-Libanon.

Israel skal også ha ødelagt et syrisk antiluftskyts som skjøt etter flyene.

Kilden hevder at iranske styrker opererer mindre enn 80 kilometer fra Israels grense, til tross for russiske forsikringer om at de skal holde Iran langt unna.

Det russiske forsvarsdepartementet sier det syriske luftforsvaret klarte å skyte ned 14 av de 16 presisjonsstyrte israelske bombene, mens de to siste traff et våpenlager vest for den syriske hovedstaden Damaskus. Den israelske kilden derimot hevder at alle målene ble truffet i angrepet.

Forrige artikkelNorske Hannes grandnevø ble drept av palestinske terrorister
Neste artikkelFemte Hizbollah-tunnel ødelagt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.